Manşetler

Nokia 8.1 orta segment telefon Android Pie ve HDR ekranla geliyor

nokia 8.1

HMD Global, bu yılın başlarında çıkardığı orta segment Nokia 7 Plus modelinin takipçisi nitelindeki Nokia 8.1’in duyurusunu gerçekleştirdi. Bu yeni cihaz, 14 Ocak tarihinden itibaren Birleşik Krallık ve Avrupa’da, 380 pound veya 399 dolarlık fiyat etiketiyle satışta olacak. Nokia 7 Plus’ta bulunan Snapdragon 660 işlemcinin aksine, bu telefonda Snapdragon 710 bulunuyor. Çentikli ekranı ise 2160 x 1440 piksel çözünürlüğe ve HDR10 desteğine sahip.

Teknik özelliklerine baktığımızda, bu fiyat seviyesindeki bir telefondan beklediklerimiz karşımıza çıkıyor. 4 GB RAM’e 64 GB dahili hafıza eşlik ediyor. microSD kart yuvası sayesinde depolama alanı 400 GB’ye kadar artırılabiliyor. 3500 mAh kapasiteli pil ise 18W’lık şarj adaptörü sayesinde hızlı şarj edilebiliyor. Kablosuz kulaklık istemeyenler için 3.5 mm kulaklık jakı da mevcut. Ancak Bluetooth AptX desteği sayesinde de kablosuz kulaklık desteği de üst seviyede bulunuyor. Telefon kutusundan Android Pie ile yüklü olarak çıkıyor. Android One telefonu olmasının da katkısıyla, saf Android desteği kullanıcıları bekliyor.

Kameralara baktığımızda, Nokia 8.1’in arkasında çift lensli kamera sistemi var. Ana kamera 12 megapiksel ve f/1.8 diyafram açıklıklı iken, ikinci kamera 13 megapiksel çözünürlüğüyle portre çekimleri güçlendiriyor. Önde ise 20 megapiksel kamera var. Yine Nokia, “Bothie” adı verilen; hem ön hem de arka kamerayla aynı anda çekim yapma imkanını sunuyor. Eğer video çekiyorsanız, 4K çözünürlük destekleniyor. Dahili optik görüntü sabitleme özelliği sayesinde çekimler daha hoş ve pürüzsüz görünüyor.

Nokia 8.1’in HMD’nin akıllı telefon serisi içinde nerede bulunduğunu kestirmek epey güç. Nokia 8.1, Nokia 7 Plus’ın takipçisi olarak nitelendiriliyor. Halbuki bu telefon, geçen yıl çıkan ve daha hızlı Snapdragon 835 işlemci barındıran Nokia 8‘den daha güçlü sayılmaz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER