Teknoloji

Nokia 8.1 için hazırlanan video duyuru öncesinde internete sızdı

Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global, bugün Dubai’de bir etkinlik düzenleyecek. Söz konusu etkinlikte üç akıllı telefonun gözler önüne çıkması ve bunlardan birisinin de Nokia 8.1 olması bekleniyor. Nokia 8.1’in ekim ayında Çin’de tanıtılan Nokia X7‘nin uluslararası versiyonu olacağı bir süredir konuşuluyordu.

Ancak resmi duyuruya saatler kala internete sızan ve Nokia 8.1’e ait olduğu söylenen bir tanıtım videosu, iki telefon arasında bazı farkların bulunduğunu gösteriyor. Videoya dikkatli bakıldığında Nokia 8.1’in ekranındaki çentiğin Nokia X7’nin ekranındakinden daha büyük olduğu görülüyor. Yine de, iki telefonun teknik özelliklerinin tamamen aynı olabileceğini ve arada çentik boyutu dışında başka bir fark bulunmayabileceğini belirtmek gerekiyor.

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”9RfCCL1aQ0Q”]

Hazırlanan videonun merkezinde optik görüntü sabitleme özelliğine sahip Zeiss marka lensli kamera modülü yer alıyor. Düşük ışıklardaki yeteneği, yapay zekâ ile portre fotoğrafları çekebilmesi ve bokeh efektini başarılı şekilde uygulayabilmesi, videoda öne çıkarılan özellikler arasında bulunuyor. HDR10 desteği de videoda değinilen konular arasında bulunuyor.

Tanıtım videosuna bakıldığında Nokia 8.1 için en önemli özelliğin kamera olduğu görülüyor. Kamera dışında başka hangi özelliklerin öne çıkarılacağını görmek için ise gün içindeki resmi duyuruyu beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER