Manşetler

Nokia 7.2 ve Nokia 6.2 ile orta segment HMD Android serisi genişliyor

nokia 7.2

HMD Global, bugün düzenlediği IFA 2019 toplantısında iki yeni Nokia akıllı telefonu tanıttı. Şirketin belirttiğine göre Nokia 7.2, Zeiss optik lenslere sahip 48MP üçlü kamerasıyla kendi sınıfının standartlarını yeni baştan belirlerken, Nokia 6.2 ise PureDisplay ekranıyla yapay zekâ deneyimlerinin desteklediği gelişmiş üçlü kamera yapısını tek bir akıllı telefonda bir arada sunuyor.

Nokia 7.2 ve Nokia 6.2’nin ikisi de hem görüntüleme hem ekran hem de resim ve video çekme konularında Nokia takipçilerine üst sınıf deneyimleri sunuyor. Üstelik iki modelin de, ustalık ve malzeme kalitesi bakımından önemli bir sıçramayla, üst sınıf İskandinav tasarımlarını orta sınıfa sunduğuna dikkat çekiliyor.

Nokia 7.2

Nokia 7.2, Quad Pixel teknolojisine ve ZEISS Optik lenslere sahip bir 48MP üçlü kamera sistemi (48 MP ana kamera, 8 MP ultra geniş açılı, 5 MP derinlik sensörü) barındırıyor. Pek çok özel görüntüleme deneyimini ilk kez görücüye çıkartan yeni Nokia 7.2, Nokia telefonların eşsiz görüntüleme teknolojilerini ve özelliklerini sunma geleneğine yeni bir halka ekliyor. Önde de 20 MP selfie kamerası mevcut.

nokia 7.2

DSLR seviyesindeki pro-bokeh tarzının sektörde ilk kez bir akıllı telefona entegre edildiği Nokia 7.2, portre modunda Zeiss bokeh efektleri sunarak günün her saatinde göz alıcı çekimler gerçekleştirmenizi ve üstün görüntü kalitesi elde etmenizi sağlıyor. Bu bokeh efektleri, efsanevi Zeiss lenslerin çarpıcı görsel etki oluşturma ve kendine özel bulanıklık efektleri oluşturma biçimini değiştiriyor.

Takipçilerine yaratıcılık özgürlüğü sağlayan Nokia 7.2, doğal optik bokeh’yi taklit edecek şekilde hem ön planın hem de arka planın bulanık hale getirilmesini sağlıyor. Nokia7.2 ayrıca yapay zekalı az ışıkta görüntü füzyonu teknolojisini son derece hassas 48MP’lik ana kamerayla birlikte kullanarak gece modunda gelişmiş az ışıkta görüntüleme sağlıyor.

Kendisinden önceki neslin güçlü yönlerini de barındıran Nokia 7.2, iki günlük çalışma süresi sunan 3500 mAh kapasiteli pil, PureDisplay teknolojisi ve sürekli açık HDR’yi modası hiç geçmeyen İskandinav tasarımla sunarak takipçilerin bu akıllı telefon sınıfından neler beklemesi gerektiğini yeni baştan tanımlıyor.

6.3 inç, 1080 x 2280 piksel, IPS LCD ekran, Snapdragon 660 işlemci, 4/6 GB RAM, 64/128 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası gibi başlıca özelliklere sahip olan Nokia 7.2’nin arkasında parmak izi sensörü de mevcut.

Nokia 6.2

Nokia 6 serisi akıllı telefonlar arasında üçlü kamera ve PureDisplay teknolojisine sahip ilk akıllı telefon olan Nokia 6.2, takipçilere nefes kesici görsel deneyim ve gelişmiş görüntüleme özelliklerine uygun fiyatlı bir pakette sunuyor.

nokia 6.2

Nokia 6.2, sürekli açık HDR özelliğini yeni bir akıllı telefon sınıfına taşıyor ve adanmış görsel işlemci ile desteklenen PureDisplay teknolojisiyle bir milyar kadar renk tonu sağlıyor. Yapay zekâ özelliklerinin üç sensörlü kamerayla (16 MP ana kamera, 8 MP ultra geniş, 5 MP derinlik sensörü) birleştirilmesi sayesinde Nokia 6.2, takipçilerinin detaylı fotoğraflar, bokeh efektli portreler ve daha fazla alanı tek çerçevede buluşturan şaşırtıcı geniş açılı görüntüler çekmesini sağlıyor.

Ayrıca 3500 mAH kapasiteli pili, iki günlük çalışma süresiyle kullanıcıların pil endişesi yaşamadan daha fazlasını yapabilmelerini sağlıyor. Nokia 6.2, İskandinav özelliklerini koruyor, ezeli bir ustalığı son derece gelişmiş materyallerle birleştirerek eşsiz ve pürüzsüz bir kaplama sunuyor.

6.3 inç, 1080 x 2280 piksel, HDR 10 destekli IPS LCD ekran, Snapdragon 636 işlemci, 3 ya da 4 GB RAM, 32/64/128 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası gibi başlıca özellikler de bulunuyor.

Her iki telefon da Android 10 yüklü olarak ve saf Android arayüzüyle sunuluyor.

Nokia telefonların geleceği nasıl olacak?

HMD Global, Nokia telefonlar ile ilgili geleceğe dönük vizyonunu da açıkladı. Teknoloji ve yenilikçiliğin insanları ileriye taşıması ve fiyatlarla sınırlanmaması gerektiğine inanmayı sürdüren şirket, geleceğe dönük önemi stratejik yatırım alanları belirledi. Bu yatırımlar, Nokia telefonların görüntüleme, güvenlik ve tasarım ile malzeme yenilikçiliği alanlarında daha da kapsamlı bir şekilde farklılaşmasını sağlamayı amaçlıyor. Yeni ağ teknolojisinin yararlarını daha geniş bir kitleye sunmayı amaçlayan HMD Global, 2020 yılında üst sınıf 5G deneyimini uygun fiyatlarla sunmaya odaklanıyor.

Son iki yılda şirketi güçlü temellere oturttuklarını belirten HMD Global CEO?su Florian Seiche, “Şimdi Nokia telefonlarda yönelik yeni bir aşamaya hazırlanıyoruz ve kaliteli Nokia akıllı telefon deneyimini takipçilerimize sunmaya yönelik stratejik yatırım alanları belirledik. 5G, güvenlik, görüntüleme ve tasarım alanlarına yenilikçilik getirmeye odaklanacağız.” dedi. Seiche sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bugün, geleceğin nasıl olacağı hakkında size kısa bir bakış sunmaktan gurur duyuyoruz; yeni Nokia akılı telefonlarımız, orta segmentte çok rağbet gören oyun deneyimini bir kez daha yukarıya taşıyor.”

İLGİLİ HABERLER