Teknoloji

Nokia 7.1 Plus sızıntıları tasarımı ve teknik özellikleri gösteriyor

nokia 7.1 plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HMD Global‘ın orta segment için sunacağı en yeni seçenek olan Nokia 7.1 Plus, 16 Ekim’de Çin’de düzenlenecek olan etkinlikte tanıtılacak. Tanıtım için sınırlı bir süre kalmışken, akıllı telefonla ilgili sızıntılar sürüyor. Bu sızıntıların en yenileri hem telefonun tasarımı hem de taşıdığı bileşenlerle ilgili somut bilgiler veriyor.

Nokia 7.1 Plus’a ait olduğu söylenen bir tasarım taslağı, teknik özellikler eşliğinde Slashleaks tarafından paylaşıldı. Söz konusu taslak ve daha sonra Weibo’da yayınlanan ve cihaza ait olduğu belirtilen tasarım görselleri, Nokia 7.1 Plus’ın nasıl göründüğü konusunda sağlam bir fikir edinmeyi sağlıyor.

Söz konusu görsellerde göze ilk olarak telefonun ekranındaki çentik çarpıyor. Carl Zeiss imzalı çift lensli arka kamera modülü, parmak izi tarayıcısı, kulaklık jakı ve USB-C girişi de varlığı dikkat çeken diğer unsurlar oluyor. Telefonun ses kontrol ve güç butonlarının ise sağ kenara yerleştiği görülüyor.

nokia 7.1 plusSlashleaks’teki sızıntıya göre, 154.8×75.76×7.97 mm. boyutlarındaki telefon tartıda 178 gram çekiyor. 6.18 inç büyüklüğündeki çentikli LCD ekran ise 2246×1080 piksel çözünürlük sunuyor.

İddiaya göre, Nokia 7.1 Plus 2.2 GHz Qualcomm Snapdragon 710 işlemci taşıyacak. Bu işlemciye 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 3500 mAh kapasiteli pil sağlayacak.

Nokia 7.1 Plus kutusundan Android Oreo yüklü olarak çıkacak

Nokia 7.1 Plus‘ın arkasında 12 ve 13 megapiksel çözünürlüklü çift lensten oluşan bir kamera modülü bulunuyor. Bu modülü 20 megapiksel çözünürlüklü ön kamera tamamlayacak. Nokia 7.1 Plus kutusundan Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle çıkacak. Ancak HMD Global’ın yeni Android sürümlerini dağıtmadaki hızı sayesinde telefonun yıl bitmeden Android 9 Pie ile güncellenmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER