Teknoloji

Nokia 6.1 Plus ismine Google’ın ARCore cihaz listesinde rastlandı

nokia android 9 pie
nokia 6.1 plus
Nokia 6 (2018)

Google ARCore artırılmış gerçeklik platformunu destekleyen cihazların güncellenmiş listesi, Nokia 6.1 Plus adını taşıyan yeni bir akıllı telefonun işaretini veriyor.

Nokia markalı telefonların üreticisi HMD Global’ın ürün şefi Juho Sarvikas, bundan kısa süre önce Google ARCore platformunu destekleyen mevcut Nokia cihazlarının varlığını doğrulamıştı. Ancak Google tarafından yayınlanan listede, henüz HMD Global tarafından duyurulmayan cihazların varlığı göze çarpıyor.

Nokia 6.1 olarak da anılan 2018 model Nokia 6’yı daha önce tanıtan HMD Global, bundan kısa bir süre önce de Nokia 5.1’i gözler önüne çıkarmıştı. Nokia 5.1 Plus’a ait olduğu söylenen taslaklar internete sızarken, Nokia 7 Plus hâli hazırda satışa sunulmuş durumda.

Dolayısıyla 6.1 Plus ismiyle karşılaşmak pek büyük bir sürpriz etkisi yaratmıyor. Ancak Nokia’nın cihazı henüz resmen duyurmamış olması, Google cephesinden yanlışlıkla bir sızıntının gerçekleştiği anlamına geliyor. Cihaz konusunda ortada somut bilgiler olmasa da, Plus etiketinin kullanımı telefonda Nokia 6.1’dekinden daha büyük bir 18:9 ekranın bulunacağı anlamına geliyor.

Nokia 5.1 Plus taslaklarında çift kamera ve ekran çentiğinin varlığı dikkat çekmişti. 6.1 Plus’ta da bu ikiliyle karşılaşılması muhtemel görünüyor. Telefonun performans bakımından da 2018 model Nokia 6’nın üstüne çıkması bekleniyor.

Nokia 6.1 Plus’ın varlığının ortaya çıkması, HMD Global’ın uygun fiyatlı telefon pazarında söz sahibi olma konusundaki azmini gözler önüne seriyor. Kısa süre önce Nokia 2.1, 3.1 ve 5.1’i çıkaran şirket, durmaya niyetli gibi görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER