Teknoloji

Nokia 5.3 için yeni bir sızıntı daha

nokia 5.3

Nokia‘nın Captain America kod adlı telefonunun Nokia 5.2 adıyla resmiyet kazanması bekleniyordu. Ancak yeni bir sızıntı, telefonun adının Nokia 5.3 olacağı iddiasını gündeme getirmişti. İsim konusundaki kafa karışıklığı hâlâ devam ederken, telefona ait yeni bir fotoğraf ortaya çıktı.

Sızıntının kaynağı olan @zoonokia isimli Twitter hesabının paylaşımına göre, Nokia 5.3’ün kalbinde Qualcomm Snapdragon 665 işlemci bulunacak. Telefonun arkasındaki dört sensörlü kamera sisteminde ise 2 megapiksel çözünürlüklü derinlik ve makro sensörleri yer alacak.

Nokia 5.3’e dair iddialar bununla da sınırlı değil. Akıllı telefonun arka panelinin camla kaplanmayacağı söyleniyor. Buna ek olarak; daha önce internete sızan kömür siyahı ve cam göbeği renk seçeneklerinin yanında kum renginin de Nokia 5.3’ün renklerinden biri olacağı belirtiliyor.

Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global, 19 Mart’ta bir etkinlik gerçekleştirecek. Söz konusu etkinlikte Nokia 5.3’ün de tanıtılması bekleniyor. HMD Global’dan henüz resmi bir işaret gelmese de; Nokia 5.3’ün teknik özelliklerine dair çeşitli söylentiler mevcut.

Akıllı telefonun 6.55 inç büyüklüğündeki ekranının 18.5:9 görüntü oranına sahip olduğu, Snapdragon 665’e eşlik eden işlemci seçeneklerinin ise 6 GB’ye kadar uzanacağı belirtiliyor. 64 GB dahili depolama alanı ve 4000 mAh pil de telefonun teknik özellikleri arasında sayılıyor.

Nokia 5.3 toplamda beş kamerayla gelecek

Nokia 5.3’te dördü arkada, biri de önde olmak üzere toplam beş kamera bulunacak. Telefonun önünde 8 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunduğu belirtiliyor. Arkada ise ana kamera görevini 16 megapiksel kamera üstlenecek. Bu kameraya, daha önce belirttiğimiz gibi, iki adet iki megapiksel ve bir adet de 5 megapiksel kamera eşlik edecek.

Nokia 5.3 hakkındaki iddiaların doğru olup olmadığını görmek için 19 Mart’a kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER