Teknoloji

Nokia’dan uygun fiyatlı iki yeni telefon; Nokia 5.3 ve Nokia 1.3 tanıtıldı

nokia 1.3

Nokia 8.3 5G modelinin yanında HMD Global, Nokia 5.3 ve Nokia 1.3 gibi iki Android telefonun daha duyurusunu gerçekleştirdi. Nokia 5.3 Android 10 ile yüklü olarak gelirken, giriş seviyesindeki Nokia 1.3 bir Android Go telefonu niteliğini taşıyor.

Nokia 1.3

Nokia 1.3, yeni Android 10 (Go edition) işletim sistemini, HMD Global’ın belirttiğine göre, daha önce hiç olmadığı kadar ulaşılabilir bir fiyata sunuyor. Bir akıllı telefona ilk kez Camera Go uygulamasını, düşük ışıkta Yapay Zeka görüntü füzyon teknolojisini, Gallery Go uygulamasını ve parlak HD+ uçtan uca ekranı getiren Nokia 1.3, ister iç mekan ister parlak dış mekan olsun, tüm detayları görmenizi sağlıyor.

Android 10 (Go edition) işletim sistemi ile sunulan ilk akıllı telefon olan Nokia 1.3 daha yüksek hız, daha fazla güvenlik ve sizi eğlendirecek milyonlarca uygulamadan yararlanıyor. Ayrıca sürekli güncel kalan ve Android 11 (Go edition) için hazır olacak cihaz, her geçen gün daha da iyi olmaya devam edecek bir deneyim sunuyor.

Nokia 1.3’te 5.71 inç IPS HD+ ekran yer alıyor. Ekranın üstünde selfie kamerasını barındıran bir damla çentik var. Qualcomm Snapdragon 215 dört çekirdekli işlemciye 1 GB RAM eşlik ediyor. 16 GB dahili hafızanın yanında 400 GB’ye kadar depolama artırımına izin veren microSD kart yuvası var. İçeride 3000 mAh kapasiteli pil var. 5W şarj adaptörü kutudan çıkarken micro USB portu üzerinden şarj ediliyor.

Arkada 8 megapiksel çözünürlüklü tek bir kamera var. Bu kamera, Google’ın yapay zekâ yetenekleri eklediği Camera Go uygulaması sayesinde düşük ışık ve portre fotoğraf performansını artırıyor. Önde de 5 megapiksel çözünürlüklü bir sensör mevcut.

Nokia 1.3 nisan ayında 95 avro fiyat etiketiyle satışta olacak. Telefonun cam göbeği, kömür siyahı ve kum renkleri satışta olacak.

Nokia 5.3

Nokia akıllı telefonlara olağanüstü değer katacak bazı ilklere sahip Nokia 5.3 dörtlü kamera, en yeni Qualcomm Snapdragon 665 işlemci ve bu modelde görmeye alışılan iki günlük pil ömrü sunuyor. Yapay Zekâ destekli dörtlü kamera, nerede olursa olsun mükemmel fotoğrafı çekebilmenizi sağlıyor; gece modu sayesinde, ışığın yetersiz olduğu durumlarda bile. Geniş açılı ve makro lensler yakın çekim, geniş çekim ve manzara çekimleri yapmanıza yardımcı oluyor. Geniş 6,55 inçlik ekranıyla, Nokia 5.3 en sevdiğiniz dizilerin keyfini çıkarmanıza ve tüm gün oyun oynamanıza olanak tanıyor. Nokia 5.3 dayanıklı ama çarpıcı bir İskandinav tasarıma sahip, Android 10 ile birlikte geliyor ve özel bir düğme aracılığıyla Google Asistan’a hızlı erişim olanağı sunuyor.

Nokia 5.3’ün 6.55 inç HD+ IPS ekranında damla çentik var ve burada 8 megapiksel çözünürlüklü selfie kamera mevcut. Arkada dört sensör barındıran dairesel bir kamera modülü var. Burada 13 megapiksel çözünürlüklü f/1.8 ana kamera, 5 megapiksel ultra geniş açılı kamera var. Ayrıca 2 megapiksel çözünürlüklü iki sensör var; bunlar derinlik sensörü ve makro lens.

nokia 5.3
Nokia 5.3

Snapdragon 665 işlemcili telefonda 3, 4 ve 6 GB RAM seçenekleri var. 64 GB depolama alanı ise microSD kart yuvası sayesinde genişlemeye izin veriyor. 4000 mAh kapasiteli pil, kutudan çıkan 10W şarj adaptörüyle şarj ediliyor. Ancak iki güne varan bir pil ömrü vadediliyor, yani sık sık şarj etmeye ihtiyaç olmayacaktır.

Android 10 ile yüklü olarak gelen bu telefonda saf Android var. Bir Android One telefonu olduğu için üç yıl boyunca aylık güvenlik güncellemeleri garanti ediliyor. Nokia 5.3, nisan ayında 189 avro fiyat etiketiyle satışta olacak. Telefonun cam göbeği, kum ve kömür siyahı renkleri bulunuyor.

Nokia 5310

nokia 5310
Nokia 5310

Orijinal Nokia 5310 Xpress Music’in yeniden tasarlanmış hali Nokia 5310 ile birlikte bir MP3 çalar ve FM radyo geliyor. Ayrıca ön yüzde en sevdiğiniz şarkıların hareket halinde yanınızda olmasını sağlayan iki güçlü hoparlör yer alıyor. Nokia 5310 klasik tasarıma, çekici ve yepyeni bir boyut getirerek buna bir de günlerce bağlantıda kalmanızı sağlayan dayanıklı bir pil ekliyor.

İLGİLİ HABERLER