Teknoloji

Nokia 5.2 için farklı bir isim iddiası

nokia 5.2 nokia 5.3

Nokia‘nın Captain America kod adlı telefonuna ait olduğu söylenen iki fotoğraf, geçtiğimiz ay ortaya çıkmıştı. Akıllı telefonun Nokia 5.2 ismiyle MWC 2020’de resmiyet kazanacağı iddia edilmişti. MWC 2020’nin iptali, telefonun çıkışına dair planlar da değişmişti. Yeni bir habere göre; akıllı telefon, Nokia 5.2 yerine Nokia 5.3 adıyla resmiyet kazanacak.

Nokia Poweruser sitesinde yayınlanan haberde,  Nokia 5.3’ün kasım ayında internete sızan TA-1234 model numaralı telefon olduğu belirtiliyor. Çift SIM desteğine sahip telefonda 6.55 inç büyüklüğünde ve 18.5:9 görüntü oranlı bir ekranın bulunacağı söyleniyor. Daha önce sızan fotoğraflar, ekranın üstündeki damla şeklindeki çentiği de göstermişti.

Nokia 5.3’ün önündeki bu çentiğin 8 megapiksel çözünürlüklü bir kameraya ev sahipliği yapacağı belirtiliyor. Telefonun arkasında ise dört sensörlü bir kamera sisteminin yer alacağı görülüyor. Bu sistemde 16 megapiksel çözünürlüklü ana sensörü 5, 8 ve yine 8 megapiksel çözünürlüklü üç sensörün tamamlayacağı da söyleniyor.

Kömür siyahı ve cam göbeği renk seçenekleri bulunan telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 4000 mAh kapasiteli pilin sağlayacağı belirtiliyor.

HMD Global’dan henüz Nokia 5.3 için resmi bir işaret gelmiş değil. Ancak şirketin 19 Mart’ta İngiltere’nin başkenti Londra’da bir etkinlik düzenleyeceği biliniyor. Nokia’nın ilk 5G telefonunun tanıtılacağı bu etkinlikte Nokia 5.3’ün resmiyet kazanması da bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER