Teknoloji

Nokia 5.2 sızıntısı tasarımı ve detayları ortaya koyuyor

nokia 5.2 nokia 5.3

Nokia, 23 Şubat’ta 2020 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2020) kapsamında bir etkinlik gerçekleştirecek. Söz konusu etkinlikte hangi telefonların gözler önüne çıkacağı bilinmiyor. Ancak iddialara göre, internete sızan “Captain America” kod adlı telefon, Nokia 5.2 ismiyle resmiyet kazanabilir.

Captain America kod adlı telefona ait fotoğraflar, ünlü duyumcu Evan Blass kod adıyla paylaşıldı. Akıllı telefonun ekranının üstünde su damlası şeklinde bir çentik bulunuyor. Ahize hoparlörünün büyüklüğü, bu parçanın aynı zamanda standart bir hoparlör olarak da kullanılabileceği anlamına geliyor. Ekranın biraz daha büyük görünen alt çerçevesinde Nokia logosu bulunuyor.

Arka panele geçildiğinde de ilginç bir kamera tasarımı göze çarpıyor. Yuvarlak bir levha üstüne yerleştirilen dört kameranın ortasında LED flaş bulunuyor. Parmak izi tarayıcısı da kamera sisteminin hemen altında yer alıyor.

Nokia 5.2 4 Mart’ta satışa sunulacak

Ses kontrol tuşları ve güç butonu telefonun sağ kenarında bulunuyor. USB girişi ise yine alt kenarda yer alıyor.

Captain America veya bir diğer adıyla Nokia 5.2, 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanıyla gelecek. Fiyat etiketinde 180 dolar yazması beklenen telefonun 4 Mart’ta satışa sunulacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER