Teknoloji

Nokia 3.1 Plus 6 inç büyüklüğünde çentiksiz ekranla geliyor

nokia 3.1 plus

Geçtiğimiz hafta Nokia 7.1‘i ve yeni kulaklıklarını tanıtan HMD Global, arayı fazla soğutmadan yeni ürünlerini gözler önüne çıkarmata devam ediyor. Şirket şimdi de Nokia 3.1 Plus adını taşıyan yeni akıllı telefonunu duyurdu.

Nokia 3.1’in ayak izlerini takip eden 3.1 Plus, ilk olarak Hindistan’da satışa sunulacak. 19 Ekim itibarıyla raflarda olacak telefon için 11 bin 499 rupi (925 TL) ödemek gerekecek.

Çentik modasını fazlasıyla benimsemiş görünen HMD Global, Nokia 3.1 Plus’ta farklı bir istikamete saparak 6 inçlik ekrana çentik yerleştirmemeyi seçmiş. 2:1 görüntü oranına sahip bu ince çerçeveli ekran, HD+ çözünürlüğe sahip.

Nokia 3.1 Plus’ın kalbinde MediaTek tarafından üretilen Helio P22 yonga seti bulunuyor. Cihaz enerjisini 3500 mAh kapasiteli pilinde alıyor. HMD Global tarafından verilen bilgiye göre, 3.1 Plus iki güne kadar şarj ihtiyacı duymadan çalışabiliyor.

Akıllı telefonun arkasında çift lensli bir kamera modülü bulunuyor. 13 megapiksel çözünürlüklü, faz algılamalı otomatik odaklama özelliğine sahip ana kameraya derinlik sensörüne sahip 5 megapiksel çözünürlüklü lens eşlik ediyor. Telefonun önünde ise 8 megapiksel çözünürlüklü bir kamera yer alıyor.

Nokia 3.1 Plus da HMD Global’ın Android One programı kapsamında sunduğu telefonlar arasında bulunuyor. Telefon kutusundan Android Oreo yüklü olarak çıkacak olsa da, HMD Global’ın cihazı Android Pie ile güncellemesi kesin gibi görünüyor.

Alüminyum ve 2.5D kavisli camın birleştiği bir kasaya sahip olan telefonda Helio P22’ye eşlik edecek RAM ve dahili depolama alanı konusunda kullanıcılara iki seçenek sunuluyor. Bunlardan ilkinde 2 GB RAM ve 16 GB depolama alanı bulunurken, ikincisi 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanından oluşuyor.

Nokia 3.1 Plus için üç renk seçeneği sunuluyor

Nokia 3.1 Plus için “Baltık”, siyah ve beyaz olmak üzere üç renk seçeneği bulunuyor. Parmak izi tarayıcısı ve microSD kart desteği de bulunan telefon, mikro USB girişi üzerinden şarj ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER