Manşetler

Nokia 7.1 resmiyet kazandı: Snapdragon 636 işlemci, HDR destekli ekran

nokia 7.1

Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global, Android One telefon portföyünü genişletmeye devam ediyor. Bu genişletme çalışmaları çerçevesinde tanıtılan en son telefon Nokia 7.1 oldu.

Nokia’nın yeni telefonu hem donanım hem de yazılım özellikleriyle orta segmentin tipik bir temsilcisi gibi görünse de, fark yaratabilecek bazı özellikleri de bünyesinde barındırıyor.

5.84 inç büyüklüğündeki ekranın HDR 10 desteğine sahip olması, söz konusu fark yaratabilecek özellikler arasında öne çıkıyor. Gorilla Glass 3 camla kaplı ekranın üzerinde bir çentik de bulunuyor. Nokia LCD ekran panelinin en parlak güneş ışığı altında bile net bir görüş sağlayacağının altını çiziyor.

Buna ek olarak, Nokia 7.1’in ekranının genel tonunu otomatik olarak ortamın ışık koşullarına göre ayarlayabildiği belirtiliyor. Tüm kullanıcı içeriklerinin gerçek zamanlı olarak SDR’den HDR’ye çevrilebilmesi de Nokia 7.1’in etkileyici yetenekleri arasında bulunuyor.

Nokia 7.1 genel itibarıyla çok maceracı bir tasarıma sahip değil. Cam ve metalin bir arada bulunduğu kasanın arka panelinde parmak izi tarayıcısı yer alıyor. Akıllı telefon için Parlak Gece Yarısı Mavisi ve Parlak Çelik olmak üzere iki farklı renk seçeneği sunuluyor.

Nokia 7.1’in kalbinde Qualcomm Snapdragon 636 işlemci bulunuyor. RAM konusunda ise kullanıcılara 3 ve 4 GB olmak üzere iki seçenek sunuluyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 32 ve 64 GB olarak sıralanıyor. Her iki versiyonda da microSD kart desteğiyle depolama alanı genişletilebiliyor.

Nokia 7.1 enerjisini 3060 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Bu pil USB-C girişi üzerinden şarj ediliyor. Hızlı şarj desteği sayesinde 30 dakika içinde yüzde 50 doluluk oranına erişilebiliyor. 3.5 mm. kulaklık jakının da hazır olduğu telefonun hem tek SIM hem de çift SIM destekli versiyonları bulunuyor.

Nokia 7.1’in arkasında çift lensli bir kamera modülü bulunuyor. f/1.8 diyafram genişliğine sahip 12 megapiksel çözünürlüklü ana lensi 5 megapiksellik monokrom lens tamamlıyor. İkinci lensin varlığı sayesinde kullanıcılara gerçek zamanlı bokeh efekti oluşturma imkanı sunuluyor.

Nokia 7.1 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamera taşıyor. Nokia’nın hem arka hem de ön kamerayla eş zamanlı fotoğraf çekme imkanı sunan Bothie özelliği de telefonun kamera uygulamasında kullanıcıları karşılıyor.

Nokia stok Android’den Nokia 7.1’de de vazgeçmiyor. Akıllı telefon, HMD Global’ın çıkarttığı pek çok telefon gibi Android One programının şemsiyesi altında bulunuyor.

Nokia 7.1 5 Ekim’de ön siparişe çıkıyor

Nokia 7.1 Avrupa’da 5 Ekim itibarıyla ön siparişe çıkacak. Akıllı telefon için sevkiyat süreci ise ekim ayının son günlerinde başlayacak. Nokia 7.1’in 32 GB depolama alanına sahip versiyonunun Avrupa’daki fiyat etiketinde 319 avro, 64 GB versiyonunun fiyat etiketinde ise 349 avro yazacak.

İLGİLİ HABERLER