Teknoloji

Nokia True Wireless ve Pro Wireless kulaklıklarını tanıttı

nokia true wireless pro wireless

Orta segmentte konumlanan ancak bazı üst sınıf dokunuşlar da barındıran Nokia 7.1’i tanıtan HMD Global, yeni akıllı telefonuyla birlikte iki yeni kulaklığı da gözler önüne çıkardı. HMD Global’ın yeni kulaklıkları Nokia True Wireless ve Nokia Pro Wireless adını taşıyor.

Nokia True Wireless, birbirinden bağımsız iki kulaklık topuzundan oluşuyor. Siyah rengin tercih edilmesi, cihazın bir AirPods klonu gibi değerlendirilmesi ihtimalini bir nebze de olsa aşağıya çekiyor. Görsel bakımdan da AirPods’tan farklı olan True Wireless için uzun ve şık bir silindir taşıma kutusu tasarlayan HMD Global, renk tercihini de yine siyahtan yana kullanmış.

True Wireless’in her bir topuzu sadece 5 gram ağırlığında Kulaklık tek bir şarjla 3,5 saat boyunca kesintisiz müzik dinleyebilme veya 4 saat boyunca kesintisiz telefonla konuşabilme imkanı sağlıyor. Şarj görevini de üstlenen taşıma kutusu sayesinde söz konusu süreler sırayla 14 ve 16 saate yükselebiliyor.

Su sıçramalarına ve tere karşı dayanıklı olan Nokia True Wireless, evrensel Bluetooth 5.0 desteği sayesinde cihazlarla kolaylıkla eşleştirilebiliyor.

HMD Global tarafından tarafından tanıtılan ikinci kulaklık ise Nokia Pro Wireless adını taşıyor. True Wireless’ı “Akıllı telefonunuz için muhteşem bir eşlikçi” olarak tanımlayan HMD Global, Pro Wireless için “muhteşem yol arkadaşı” şeklinde bir tanımlama yapmayı seçiyor.

Nokia Pro Wireless 45 cm. uzunluğunda bir boyun bandı ve bu banttan yükselen 27 cm. uzunluğunda bir kordonla geliyor. 45 gram ağırlığındaki kulaklık, tek şarjla 10 saate kadar müzik dinleme imkanı vadediyor.

Nokia Pro Wireless

HMD Global’ın her iki yeni kulaklığı da Qualcomm aptX teknolojisiyle HD ses desteği sunuyor.

Nokia True Wireless Avrupa’da 129 avro karşılığında satılacak

Nokia True Wireless, Avrupa’da 129 avro karşılığında satışa sunulacak. Pro Wireless içinse 69 avro ödemek gerekecek. İki kulaklığın da kasım ayı itibarıyla raflardaki yerini alması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER