Teknoloji

Nokia 29 Mayıs’ta Moskova’da ne tanıtacak?

nokia 29 mayıs etkinlik

nokia 29 mayıs etkinlikNokia 29 Mayıs Salı günü, yerel saatle 19.40’ta Moskova’da bir tür lansman etkinliği gerçekleştirecek. Moskova ile aynı saat diliminde olduğumuz için, etkinlik Türkiye saatiyle de aynı zamanda başlayacak.

Peki, bu etkinlikte ne göreceğiz? #chargedup konu etiketinin kullanılması ve Nokia telefonlarını üreten HMD Global’in yöneticilerinden Juho Sarvikas’ın vaadine dayanarak, yeni bir ürünün yolda olduğunu söyleyebiliriz.

Ne var ki, bu ürün yepyeni bir telefon olmayabilir. Belki de mevcut bir modelin daha fazla ülke pazarına açılmasının duyurusu yapılabilir. Nokia telefonlarını hareket hâlindeyken şarj etmeye olanak sağlayan bir taşınabilir şarj cihazının geleceğini de, konu etiketinden yola çıkarak tahmin edebiliriz.

Yine de, ümit kesilmez. Belki de bu etkinlikte Nokia 9’un, uzun zamandır HMD Global’den beklenen yeni nesil amiral gemisi telefonun çıkışını görebiliriz. Şirket son olarak geçtiğimiz şubat ayında düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde Nokia 8 Sirocco ile bir başka amiral gemisi cihazın duyurusunu gerçekleştirmişti.

Üstelik geçtiğimiz aylarda, Nokia’nın ürün yelpazesi içinde yer alan diğer telefonların da üç aşağı beş yukarı yenilendiğini gördük. Belki söz konusu Moskova etkinliği, Nokia 2 gibi giriş veya orta segment bir telefonun duyurusunun yapıldığı ortam da olabilir.

HMD Global geçtiğimiz günlerde, Nokia’nın akıllı telefon dünyasında yeniden önemli bir güç hâline gelmesi amacıyla 100 milyon dolarlık yatırım almıştı. Belki de bu yatırımın verdiği güvenle, şirket yepyeni bir ürünün duyurusunu gerçekleştirebilir. Detaylar her zaman olduğu gibi en hızlı şekilde Teknoblog’da olacak.

İLGİLİ HABERLER