Teknoloji

Nokia 2011’de sadece 500 bin Windows Phone cihazı satabilir

Nokia’nın geçtiğimiz ayın sonunda tanıtılan Windows Phone 7.5 Mango cihazları Lumia 800 ve Lumia 710’ün ses getirdiğini söyleyebiliriz. Analistlerin Nokia Lumia 800 için yaptığı tahminler ise hayalkırıklığı yaratacak türden. Bernstein Research analisti Pierre Ferragu, Nokia Lumia 800’in Nokia N8 kadar kendinden bahsettirdiğini, ancak bu cihazın yüksek seviyeden fiyatlandırılmış ve atılım sayılacak bir inovasyon sağlamayan cihaz olduğunu dile getirdi.

Ferragu Windows Phone platformunun Android ve iOS karşısında hatırı sayılır bir kitleye hitap edeceği konusunda da şüphe taşıyor. Aynı şekilde Nokia markasının platformun tanıtımı sırasında herhangi bir farklılık yaratıp yaratmayacağı da analistin kafasındaki soru işaretleri arasında yer alıyor.

Pacific Crest adlı bir şirkette görev yapan analist James Faucette ise içinde bulunduğumuz son çeyrekte gerçekleşecek Nokia Lumia Windows Phone satışlarının umut kırıcı olacağını öngörüyor. Tahminler 2 milyon cihaz satılacağı yönündeydi, ancak 2011’in sonuna kadar öngörülen satış tahmini 500 bin seviyesine geri çekildi.

Nokia Lumia 800 Avrupa’da piyasaya çıkmaya başladı. Telefonun 2012 yılı içinde Türkiye’ye de giriş yapmasını bekliyoruz.

İlgili – Forbes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER