Manşetler

HMD Global Nokia 1 ile Android Go’ya merhaba diyor

nokia 12018 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2018) etkinliğinin açılışını Nokia 8110 4G ile yapan HMD Global, giriş seviyesi Android telefon arayanlar için de Nokia 1’i görücüye çıkarttı. Eski Windows Phone cihazlarının sevilen bazı özelliklerini bünyesinde barındıran 1, Android Go’yu standart bir tasarım eşliğinde sunuyor.

Akıllı telefonda 4.5 inç FWVGA ekran bulunuyor. Söz konusu ekran, 854 x 480 piksel çözünürlüğe sahip. Günümüzde akıllı telefon pazarında bu denli düşük çözünürlüklere pek rastlanmasa da, HMD Global fiyatı uygun seviyede tutmak adına böyle bir tercihte bulunmuşa benziyor.

Cihazın kalbinde dört çekirdekli 1.1 GHz MediaTek MT6737M yonga seti yer alıyor. Bu yonga setine 1 GB LPDDR3 RAM ve 8 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Dahili depolama alanının üzerine microSD kart desteği sayesinde 128 GB daha eklenebiliyor. Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 2150 mAh kapasiteli çıkarılabilir pili veriyor. Akıllı telefonun arka kapağının da değiştirilebildiğini belirtmekte fayda var.

Telefonun arkasında 5 megapiksel, önünde ise 2 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Arka kameraya LED flaş eşlik ediyor. Nokia 1, nisan ayının başlarında raflardaki yerini alacak. Telefon Türkiye’de 699 TL karşılığında satılacak.

İLGİLİ HABERLER