Manşetler

Nokia 1 Ön İnceleme – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia 1 android goGoogle’ın Android Go projesinin ilk meyvelerini Mobil Dünya Kongresi’nde görüyoruz. Onlardan bir tanesi de HMD Global’e, yani Nokia markasına ait. Nokia 1 ile birlikte çok ucuza Android deneyimine sahip olma fırsatı doğuyor.

Akıllı telefon başlangıç fiyatlarının 1000 TL seviyesine yaklaştığı bir ortamda, Google’ın Android Go projesiyle birlikte akıllı telefon deneyimi yaşamaya başlamanın bedeli aşağılara iniyor. 699 TL’lik fiyat karşılığında belki yıllar öncesinin donanım özelliklerine sahip bir telefona sahip olacaksınız. Ancak elde edeceğiniz deneyimin daha düzgün olacağını Android Go sayesinde söyleyebilmek mümkün oluyor.

4.5 inç, 480 x 854 piksel IPS LCD ekran, 1.1 GHz, dört Cortex-A53 çekirdekli MediaTek MT6737M işlemci, 1 GB RAM, 8 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, 5 megapiksel, 480p video kayıt özellikli arka kamera, 2 megapiksel ön kamera… Yukarıda da belirttiğimiz gibi, tüm bunlar birkaç yıl öncesinin Android telefonlarında gördüğümüz özellikler. Ancak böyle bir telefon, Android 8.1 Oreo ile yüklü olarak geliyor.

Saf Android arayüzüne sahip olan Nokia 1’in uygulama menüsüne girdiğimizde, “Go” takılı Gmail, Google, Haritalar gibi uygulamaları görüyoruz. İnternet bağlantısı olmadığı için bunları test etme imkanımız olmadı. “Go” ile mobil internet deneyiminin nasıl olduğunu görmek için Nokia 1’i veya bir başka Android Go telefonunu daha detaylı biçimde incelememiz gerekiyor.

Nokia 1’i diğer Android Go telefonlarından farklı kılması muhtemel özelliklerden bir tanesi değiştirilebilir Xpress kapaklar olacaktır. Plastik arka kapakları farklı renklerdeki seçeneklerle değiştirmek mümkün oluyor.

Doğrusu Nokia 1 hem özellikleri, hem gövdesi, hem de değiştirilebilir kapaklarla yıllar öncesinin telefon deneyimini getiriyor. Tek bir farkla; o da Android Go sayesinde mümkün olan en son sürümde ve daha tutumlu uygulamalarla kullanma imkanı.

İLGİLİ HABERLER