Teknoloji

Nisanda iOS’in pazar payı düşerken Android artış kaydetti

Apple mart sonunda biten çeyrek içinde iPhone satışlarını şaşırtıcı şekilde yüksek tutmuş olabilir, ancak Apple’ın son iOS cihazını çıkarmasından bu yana altı ay geçti ve heyecan da yavaş yavaş dinmeye başlıyor.

iphone-5s-inceleme-00001

Çeşitli ağlardaki trafiği takip ederek küresel pazar dağılımlarını ölçen Net Applications’a göre, Apple’ın iPhone ve iPad’inin toplam pazar payı mart ayındaki yüzde 53.29 değerinden nisan ayında yüzde 51.11’e geriledi. iOS kullanımındaki düşüş Apple’ı ayın en büyük kaybedeni yaparken iOS ile birlikte düşüş yaşayan tek işletim sistemi Symbian oldu.

Android nisan ayında bir puana yakın bir artış kaydederek yüzde 36.58’den yüzde 37.75’e yükseldi. BlackBerry bile nisan ayında hafif bir yükselme gösterdi, yüzde 1.13’ten yüzde 1.20’ye çıktı.

Apple’ın eylül ayına kadar yeni iPhone veya iPad modelleri çıkarması bekleniyor. Bu da aradaki sürede Android’in daha da yüksek pazar paylarına ulaşabileceği anlamına geliyor. Eylül ayına geldiğimizde Apple’dan yeni cihazları art arda görmeye başlayacağız. Şirketin 4.7 inç ekranlı iPhone 6, 5.5 inç ekranlı bir iPhone phablet, yeni iPad Air ve iPad mini modellerini sonbaharda piyasaya sunmasını bekliyoruz.

İlgili >> Net Applications

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER