Teknoloji

Nintendo Switch Pro için dikkat çeken iddia

nintendo switch

4K destekli Nintendo Switch Pro hakkındaki söylenti ve dedikodular uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu yıl içinde piyasaya çıkması beklenen konsola dair son iddialar ise herkesi sevindirecek türden değil.

Switch Pro için hazırlanan oyunların orijinal Switch’te ve Switch Lite’ta da oynanabilmesi bekleniyordu. Ancak iddiaya göre, Nintendo böyle bir destek sunmayacak. Switch Pro için hazırlanacak oyunlar arasında özel içeriklerin de bulunması ve bunların mevcut Switch ve Switch Lite’ta oynanamayacağı söyleniyor.

ResetEra sitesinde “NateDrake” rumuzlu kullanıcı tarafından yapılan paylaşıma göre, üçüncü taraf stüdyolar da Switch Pro için özel oyunlar hazırlıyor. Bunların sayısının ilk etapta fazla olmayacağı belirtiliyor. NateDrake, bu oyunlardan en az bir tanesinin adını bildiğini dile getirmeyi de ihmal etmedi.

Bu durumun temel sebebi ise Switch Pro’nun 4K desteği sunması olacak gibi görünüyor. Geliştiricilerin 4K deneyimine uygun oyunlar hazırlamayı isteyebileceği ve bu nedenle odak noktalarını Switch Pro’ya kaydırabileceği belirtiliyor.

Switch Pro için ortaya atılan bu iddia, Nintendo için sıra dışı bir durum niteliği taşıyor. Şirket şimdiye kadar çıkardığı konsollar için sunduğu oyunlarda genellikle tüm nesilleri kapsamıştı. Bu durumun Nintendo tarafından hazırlanan birinci nesil oyunlarda geçerli olmaya devam etmesi bekleniyor. Ancak üçüncü taraf oyunlar da işin içine girdiğinde Nintendo ekosistemi biraz parçalanacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER