Ulaşım

Kia yeni elektrikli otomobili EV6 ile ilgili ilk detayları paylaştı

kia ev6

Kia sadece elektrikli motor seçeneğiyle sunacağı EV6 isimli otomobiline dair ilk detayları paylaştı. Otomobili tamamen gözler önüne çıkarmak için biraz daha bekleyecek gibi görünen şirket, verdiği bilgilerle de heyecan oluşturmayı başardı.

EV6, Kia’nın Elektrikli Global Modüler Platformu (E-GMP) üzerine inşa edilen ilk otomobil olma özelliğini taşıyor. Otomobilin tasarım dilinde de “tamamen elektrikli” yeni geleceğe uygun dokunuşların bulunduğu görülüyor.

Otomobil yeni bir isimlendirme yapısının da öncüsü olacak. Kia’nın tüm elektrikli otomobillerinin ismi “EV” etiketiyle başlayacak. Bu etiketi, otomobilin serinin kaçıncı üyesi olduğunu gösteren sayı tamamlayacak.

Kia’nın küresel tasarım merkezinin başındaki isim olan Karim Habib, EV6’yla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “EV6 hem ‘ilham veren hareket’ sloganımızın hem de yeni tasarım felsefemizin vücut bulmuş hâli gibi. Müşterilerimizin günlük yaşamını geliştirecek ve her yolculuğa ilham verecek içgüdüsel ve doğal bir deneyim sunması amacıyla hazırlandı. Otomobil sahipliğinin basit, sezgisel ve entegre olması da önem verdiğimiz noktalar arasında bulunuyor.”

Kia EV6 ile ilgili tüm detayları öğrenmek için bir süre daha beklemek gerekiyor. Şirketin mart ayı sona ermeden EV6’yı tüm hatlarıyla gözler önüne çıkarması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER