Teknoloji

Nintendo Switch Pro hakkında yeni iddia

Nintendo Switch satışları toplam Wii U satışlarını geride bıraktı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Piyasadaki en iyi oyun konsolunun hangisi olduğu konusundaki tartışma muhtemelen hiç bitmeyecek. Ancak Switch sayesinde Nintendo‘nun en azından oyun dışı kalmaktan kurtulduğu rahatlıkla söylenebilir. Söz konusu ham güç olduğunda ise en sıkı Nintendo hayranları bile Switch’in güç bakımından mevcut Xbox One ve PlayStation 4‘ün gerisinde kaldığını kabul ediyor. Bu nedenle Nintendo Switch Pro olarak anılan daha güçlü bir modelin gün yüzüne çıkması umuluyor. Ne var ki, ortaya çıkan en son sızıntı bu umudu biraz azaltabilir.

Nintendo, Switch’in Lite versiyonunu çıkardıktan kısa bir süre sonra orijinal versiyonu da küçük iyileştirmelerle güçlendirmişti. Yenilenen Switch’in en önemli vaadi olarak daha uzun pil ömrü öne çıkmıştı. Ancak şirket yenilenen konsolu Switch 2 veya Switch Pro olarak isimlendirmeyi tercih etmemişti.

Güney Kore kaynaklı yeni bir haber, Switch Pro’nun aslında “Pro” etiketini pek de fazla hak etmeyebileceğini düşündürüyor. Haberde Nintendo’nun Nvidia ile birlikte yeni Switch konsolun performansını artıracak özel bir işlemci üstünde çalıştığı söyleniyor. Ancak bu özel işlemcinin beklenen 4K çıkış desteğini beraberinde getirmeyeceği iddia ediliyor.

Bu iddianın kulağa biraz “tuhaf” geldiği söylenebilir. Hâlihazırda Switch’in kalbinde bulunan Tegra X1 işlemci, 4K çıkış desteğine sahip. Nvidia’nın mevcut Shield Android TV cihazlarında da 4K çözünürlük desteği mevcut.

Switch’in TV modundayken HD veya Full HD çözünürlüklü oyunları çalıştırmak için çok daha fazla veri işlediği biliniyor. Özel işlemcinin daha fazla güç sağlaması mümkün görünse de, bu güç 4K çözünürlük için yeterli olmayacağa benziyor.

Nintendo Switch Pro ne zaman çıkacak?

Mevcut işaretler, Nintendo Switch Pro’nun zamanında çıksa bile bir hayal kırıklığı olabileceğini düşündürüyor. Aynı haberde, yeni işlemcinin henüz tamamlanmaktan çok uzak olduğu belirtiliyor. Bu da konsolun çıkışının 2020’nin sonrasına sarkabileceği anlamına geliyor.

Nintendo Switch Pro veya Switch 2 için şimdiye kadar resmi bir işaretin verilmediğini belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER