Teknoloji

Nintendo Switch’te indirilen oyunlar SD karta taşınabilecek

Nintendo Switch satışları toplam Wii U satışlarını geride bıraktı

Nintendo Switch için hazırlanan en yeni yazılım güncellemesi dağıtıma çıktı. Bu güncellemeyle birlikte gelen yenilikler arasında en çok dikkat çeken, konsola indirilen oyunların SD karta taşınabilmesi oluyor. Bu işlem SD karttan konsol hafızasına taşıma şeklinde de yapılabiliyor. Böylelikle Switch sahiplerine depolama alanı yönetimi konusunda esneklik sağlanmış oluyor.

Güncellemenin getirdiği bir diğer önemli yenilik ise kullanıcıların oyun kontrol cihazını üzerindeki tuşların işlevini değiştirebilmesi. Buna ek olarak, kullanıcı profilleri için Animal Crossing: New Horizons karakterlerinden oluşan yeni bir ikon listesi sunuluyor.

Switch’in dahili ve harici depolama alanları arasında doğrudan veri transferi yapabilmek kullanıcılar tarafından uzun süredir talep edilen bir özellikti. Daha önce dahili depolama alanını dolduran ve oyunlar ile güncellemeleri SD karta göndermek isteyen kişilerin önünde oyunu yeniden SD karta indirmek dışında bir seçenek bulunmuyordu. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcıların yer açma ihtiyaçları çok daha hızlı şekilde karşılanmış olacak.

Yama notlarına bakıldığında indirilebilir yazılım, güncelleme verileri ve indirilebilir içerikler için bu özelliğin desteklendiği belirtilirken; kayıt verilerinin ve bazı güncelleme verilerinin SD karta aktarılamayacağı görülüyor.

Tuşların işlevini değiştirebilmek için Switch’in Sistem Ayarları içinde bulunan “Kontrol Cihazları ve Sensörler” bölümüne gitmek gerekiyor. Bu özellik Joy-Con, Pro Controller ve Switch Lite’ın yerleşik kontrol sisteminde kullanılabiliyor. Kullanıcılar farklı tuş takımı ayarlarından beş tanesini hızlı erişim için saklayabiliyor. Bu sayede ayarlar arasında hızlı şekilde geçiş yapılabiliyor.

Nintendo Switch için hazırlanan 10.0.0 yazılım sürümüne konsolun ayarlar menüsündeki Sistem bölümü üzerinden erişilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER