Teknoloji

Nintendo Switch kutularını küçültüyor

nintendo switch

Nintendo Switch oyun konsolunun kutusunu yüzde 20 oranında küçültmeyi planlıyor. Kutu değişiminin bu ay itibarıyla başlayacağı söyleniyor. Kutuyu küçültmek tuhaf bir hareket gibi görünse de, şirketin bu sayede daha fazla konsol sevkiyatı gerçekleştirmeyi ve verimliliği artırmayı amaçladığı belirtiliyor.

Kutu değişikliği planını gündeme getiren Nikkei, Nintendo’nun böylelikle Switch’in başarılı satış grafiğini korumayı amaçladığını ifade etti. Önümüzdeki dönemin Switch ekosistemi için hareketli geçecek olması da, Nintendo’nun bu hamlesini biraz daha anlamlı kılıyor.

2022 sona ermeden Splatoon 3, Bayonetta 3 ve Pokemon Scarlett and Violet gibi oyunlar Switch sahipleriyle buluşacak. Bu dönemde rakip konsollar için de bazı özel oyunların yayınlanacağını belirtmekte fayda var.

Nintendo Switch satışları teknik olarak düşüşe geçmiş durumda. Ancak konsolun uzun süredir piyasada olduğunu düşününce bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor. Bu süreçte Nintendo’nun Switch Lite ve Switch OLED gibi versiyonlarla talebi canlı tuttuğunu da hatırlatmak gerekiyor.

Yeni oyunların Switch’in mevcut satış grafiğine yapacağı etkiyi önümüzdeki dönemde görmek mümkün olacak. Ancak sonuç ne olursa olsun, Nintendo Switch kutularının küçülmesi kesin görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER