Teknoloji

Nintendo Switch Bluetooth ses desteğine sonunda kavuştu

nintendo switch

Nintendo Switch sahipleri sonunda Bluetooth kulaklıklarını konsollarıyla birlikte kullanabilecek. Oyun devi, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla Switch’e Bluetooth ses desteğini getiren güncellemenin dağıtıma çıktığını duyurdu.

Güncellemeyi yapan Switch sahipleri, Ayarlar menüsü altında Bluetooth Ses seçeneğini görecek. Kulaklığın cihaza bağlı olup olmadığı da yeni bir durum belirteci ile kullanıcılara gösterilecek.

Bu desteğin kapsama alanı şimdilik sadece ses çıkışı veren cihazlarla sınırlı. Yani Bluetooth mikrofonlar için böyle bir imkan söz konusu değil. Kullanıcılar Bluetooth ses desteğinden faydalanırken Switch’e sadece iki oyun kumandası bağlayabilecek. Sisteme 10 adet Bluetooth ses cihazı tanıtmak mümkün olsa da, bunlardan sadece birine bağlanma izni verilecek. Lokal kablosuz multiplayer deneyiminde de Bluetooth ses desteği devredışı bırakılacak.

Nintendo Switch sahipleri Bluetooth ses desteğini neredeyse ilk günden bu yana bekliyordu. Üçüncü taraf aksesuar üreticileri bu destek için çeşitli ürünler sunsa da, Nintendo’nun güncellemesi işleri çok daha kolay hâle getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER