Teknoloji

Nintendo Game & Watch Super Mario Bros.’un 35. yaşı için geri dönüyor

nintendo game & watch

Bu hafta oyun konsolu pazarında oldukça hareketli geçti. PlayStation 5 ile Xbox Series X ve S’in piyasaya sürülmesi haftanın ana etkinlikleri olurken, oyun dünyasının bir diğer önemli şirketi de sürpriz bir ürün duyurusu yaptı. Nintendo, Game & Watch adını taşıyan oyun oynanabilen saatini Super Mario Bros.’un 35. yaşı için yeniden ortaya çıkardı. Japon oyun devi, böylelikle daima kendi yolunda giden bir şirket olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Game & Watch, genel itibarıyla oldukça sevimli bir ürün olarak tanımlanabilir. Game Boy’dan bile önce çıkan orijinal Game & Watch’tan alınan ilhamla tasarlanan cihaz, Japonya’da çıkan Famicom oyun konsolununkine benzer bir renk şemasına sahip. Cihazın işlevi ise oldukça basit. Aralarında Super Mario Bros.’un da bulunduğu üç oyun, Game & Watch’ta oynanabiliyor.

Japonya dışında genellikle The Lost Levels olarak bilinen Super Mario Bros. 2 ve başrolünde yine Mario’nun olduğu Ball, Game & Watch’ta yüklü gelen diğer iki oyun oluyor.

Super Mario Bros.’un 35. yaşını kutlamak amacıyla yapılan bir kutlama hamlesi olan Game & Watch, Nintendo açısından bir ilk değil. Şirket daha önce de NES oyun konsolunu NES Classic adıyla 2016’da yeniden çıkarmıştı.

İLGİLİ HABERLER