Eğlence

Apple TV uygulaması PS5 ve PS4’te kullanıcılarla buluşuyor

apple tv ps5

PlayStation 5 dün itibarıyla bazı ülkelerde satışa sunuldu. Sony’nin yeni oyun konsolunu satın alanlar, daha önce de açıklandığı gibi Apple TV uygulamasına ilk günden erişebilecek. Apple TV uygulaması PS5 ile birlikte PS4’te de kullanıcılarla buluşuyor.

Bu uygulamanın öncelikli amacı, tahmin edilebileceği üzere Apple TV Plus abonelik platformunu ve buradaki içerikleri ön plana çıkarmak. Serviste The Morning Show ve Mythic Quest: Raven’s Banquet gibi orijinal içerikler bulunuyor.

Uygulama aynı zamanda bir mağaza işlevi de görüyor. Bu mağaza üzerinden dizi veya film kiralamak ya da satın almak mümkün oluyor. Uygulama üzerinden Acorn veya Mubi gibi platformlara abone de olunabiliyor.

Apple TV uygulamasının PS5 ve PS4’e gelişinin Apple adına önemli bir genişleme hamlesi olarak değerlendirilebilir. Uygulama hâlihazırda Xbox’larda, bazı Samsung ve LG TV’lerde, Roku ve Amazon Fire TV’lerde ve Apple’ın kendi üretimi olan ürünlerde mevcut. Ancak Apple TV’nin kapsama alanının Netflix ve Amazon Prime Video’ya kıyasla daha kısıtlı olduğunu belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER