Teknoloji

Apple iPhone alanlara üçüncü taraf uygulama önerecek

Apple iPhone 11 İncelemesi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, Spotify ve Rakuten gibi uygulama geliştiricilerinin şikayetleri nedeniyle geçtiğimiz yıl bazı tekel soruşturmalarıyla karşı karşıya kalmıştı. Bu şirketler Apple’ı kendi uygulamalarına haksız biçimde avantaj sağlamakla suçlamıştı. Söz konusu soruşturmalar devam ederken, teknoloji devi endişeleri biraz olsun gidereceğini düşündüğü yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Apple, yeni iPhone ve iPad alanlara kurulum sırasında üçüncü taraf uygulamalar önerecek. Yani yeni iPhone veya iPad’inizi kurarken, Apple size Spotify’ı yüklemenizi de tavsiye edebilecek.

9to5Mac sitesi, söz konusu özelliği iOS 14.3 beta sürümünde ortaya çıkardı. İlgili metinde Apple’ın öncelikli amacının mevcut tutumu nedeniyle zor zamanlar yaşadığı ülke ve bölgelerde baskıyı azaltmak olduğu anlaşılıyor. Kodun ilgili kısmında “Bölgesel yerel gereksinimler doğrultusunda, indirilebilecek uygulamaları görmek için devam edin” şeklinde bir ifade yer alıyor. Bu da Apple’ın söz konusu özelliği sadece zorunda olduğu yerlerde sunacağı anlamına geliyor.

Apple’ın bu yeni hamlesinin kendisine karşı çıkan geliştiricileri tatmin etmeye yetip yetmeyeceği konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Şirkete yöneltilen suçlamaların en önemlisi, Apple’ın iPhone’da ön yüklü şekilde sunduğu uygulamalarla kendisine avantaj sağladığı iddiası.

Yine de, Cupertino merkezli şirketin ortaya bir değişim iradesi koyduğu söylenebilir. Apple iOS 14 ile birlikte iPhone sahiplerine varsayılan tarayıcı ve e-posta uygulamalarını değiştirme imkanı sağlamıştı.

İLGİLİ HABERLER