EğlenceTeknoloji

Brain Age serisi Nintendo Switch ile geri dönüyor

nintendo brain age
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nintendo, popüler Brain Age serisini yeniden sahaya sürüyor. Nintendo Switch sahipleri, oyunculara çeşitli beyin egzersizleri sunan oyunun yeni versiyonuyla bu yılın sonu itibarıyla buluşacak. Bu buluşmanın ilk durağı Japonya olacak.

Brain Age serisinin yeni oyununda iki oyuncu desteği ve savaş modu gibi özellikler bulunuyor. Görevler ve bulmacalar ise orijinal oyundakinden çok farklı görünmüyor. Matematik bulmacaları, hafıza testleri ve desen tanıma görevleri, oyunun temelini oluşturuyor.

Oyunda kontrol için Switch’in Joy-con’ları kullanılıyor. Joy-con’un üstündeki kızılötesi kameralar el ve parmak hareketlerini kaydediyor. Bu sayede kullanıcılar bir problemin çözümünü göstermek için parmaklarını kullanabiliyor.

Oyunun desteklediği bir diğer aksesuar ise tıpkı Brain Age gibi geçmişten geliyor. Kapasitif kalem ile soruların ve bulmacaların cevabını Nintendo Switch’in ekranına yazmak mümkün oluyor. Brain Age ile birlikte satılacak olan kalemin Japonya’daki satış fiyatı 864 yen (45 TL) olarak belirlendi.

Nintendo Switch için Brain Age ne zaman çıkacak?

Orijinal Brain Age oyunları, Japonya’da bazı doktorlar tarafından beyin sensörlerinin uyarılması ve bellek kaybının yavaşlatılması için tavsiye edilmişti. Ancak daha sonrasında yapılan bilimsel çalışmalar, söz konusu oyunların bellek kaybının engellenmesi konusunda bir etkisinin olmadığını ortaya koymuştu. Yine de, Brain Age’in hem çocuklar hem de yetişkinler için eğlenceli olduğu gerçeği değişmiyor.

Brain Age, 27 Aralık’ta Japonya’daki Switch sahipleriyle buluşacak. Oyunun diğer ülkelerdeki çıkışı konusunda ise şimdilik bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER