Teknoloji

Türkiye’de de satılacak Redmi Note 8 Pro için resmi kutu açılışı videosu

redmi note 8 pro

Xiaomi, Redmi Note serisinin yeni üyelerini art arda çıkarıyor. En son üyelerden bir tanesi olan Redmi Note 8 Pro‘nun Türkiye’de de satışa sunulacağı kesinleşmişti. Xiaomi’nin resmi YouTube hesabında yayınlanan Redmi Note 8 Pro kutu açılışı videosu sayesinde, bu Android telefonu satın almayı düşünenler nelerle karşılaşacağını daha önce görme fırsatı elde ediyor.

Redmi Note 8 Pro, büyük ekran deneyimini optimum donanım bileşenleri ve performansla birleştiriyor. Bunun yanı sıra kullanıcılara dört arka kamera ve yüksek çözünürlüklü bir selfie kamerası sunuyor. Pil ömrü de bu büyük ekranlı Android telefonunun en önemli silahları arasında yer alıyor.

Kutu açılışı videosundan bahsedecek olursak, Note 8 Pro’nun kutusundan telefonun dışında kılıf, USB-C kablosu, 18W hızlı şarj adaptörü çıkıyor. SIM kart tepsisi çıkarma iğnesi ve çeşitli belgeler de mevcut. Her Xiaomi telefonunda olduğu gibi, bu telefonun kutusundan da kulaklık çıkmıyor.

Redmi Note 8 Pro kutu açılışı videosu bu yeni telefonun özelliklerine de odaklanıyor. 6.53 inç, 1080 x 2340 piksel çözünürlüklü IPS LCD ekranın ince ekran çerçevesine vurgu yapılıyor. Ekranın üst kısmındaki damla çentik 20 megapiksel selfie kamerasını barındırıyor.

Arka kamera sistemi de videoda dikkat çekilen ayrıntılardan bir tanesi. Arkada 64 megapiksel ana kamera, 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü bulunuyor. Videoda Redmi Note 8 Pro ile çekilen fotoğraflar gösteriliyor.

Makro kamerası sayesinde Note 8 Pro, 2-10 cm arasındaki mesafeye kadar yakınlaşıp netleştirme yapabiliyor. Derinlik sensörü de çeşitli arka plan efektlerine ve stüdyo ışığı efektlerine olanak sağlıyor. Selfie kamerayla çekilen fotoğraflar da oldukça kaliteli görünüyor.

Redmi Note 8 Pro işlemcisi ve piliyle de güçlü görünüyor

Redmi Note 8 Pro’da çalışan MediaTek Helio G90T işlemcinin oyun performansının oldukça iyi olduğu belirtiliyor. Bunun yanı sıra 4500 mAh kapasiteli piliyle serideki en yüksek pil kapasiteli telefon olduğuna da vurgu yapılıyor. Xiaomi, bu pilin iki günü aşan bir konuşma süresi sunabildiğine dikkat çekiyor. Öte yandan bu pil, kutudan çıkan 18W şarj adaptörü sayesinde hızlı şarj edilebiliyor.

Redmi Note 8 Pro Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi henüz netlik kazanmadı. Telefon geçen hafta içinde İspanya’da satışa sunulmuştu. Telefonun 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanlı versiyonu için 249 avro, 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanlı versiyonu için 269 avro isteniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER