Teknoloji

Nintendo 4K Switch iddiasını yalanladı

nintendo switch pro qualcomm 4k

Bloomberg’de yayınlanan bir haberde Nintendo’nun en az 11 geliştiriciye 4K destekli Switch için oyun hazırlamalarına yardımcı olacak araç kitleri ulaştırdığı iddia edildi. Bu iddianın Nintendo tarafından yalanlanması, fazla zaman almadı. Nintendo, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla 4K Switch için geliştirici kitleri dağıttığı iddiasını yalanladı.

Şirketin açıklamasında “bu haber doğru değildir” ifadesinin açıkça yer alması dikkat çekiyor. Nintendo’nun açıklamasında şu an için 8 Ekim’de çıkacak OLED ekranlı yeni Switch dışında bir konsolun yolda olduğu belirtildi.

Bloomberg’in haberinde Nintendo’nun OLED modeli duyurduğunda geliştiricilere 4K oyun kitlerini dağıttığı öne sürülüyor. Bloomberg haber için konuştuğu 11 geliştirici arasında büyük yayıncıların ve küçük stüdyoların olduğunu belirtirken, bunlardan birinin de Zynga olduğunu belirtti.

Nintendo’nun OLED ekranlı yeni Switch’i 4K desteğine sahip değil. Ancak bu yeni cihazın ekranı, seleflerininkine kıyasla daha iyi renkler ve kontrast vadediyor. Bloomberg’in haberine göre, 4K Switch de bir OLED ekranla gelecek ve 4K desteği de Nvidia’nın ürettiği çiple sağlanacaktı. Ancak çip tedariğinde yaşanan sıkıntıların Nintendo’nun planlarını etkilediği ve şirketin 4K Switch’ten vazgeçtiği de haberde belirtiliyor.

Nintendo için 4K Switch, mantıklı bir adım gibi görünüyor. Şirketin rakipleri 4K destekli konsollarını çoktan piyasaya çıkarmış durumda. Ancak Nintendo’dan gelen açıklama, bu konsolun kısa vadede gelmeyeceğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER