Teknoloji

Nike “odaklı koşular” için Headspace ile işbirliğine gidiyor

nike headspaceNike meditasyon uygulaması Headspace ile farklı bir koşu deneyimi için işbirliğine gitti. İki şirket yaptıkları işbirliğiyle koşucuların vücutlarını dinlendirirken zihinlerini de sakinleştirmelerini amaçlıyor. Nike Headspace işbirliğinin ilk adımı ise şimdiden hayata geçmiş durumda.

Nike’ın Run Club uygulamasını kullanan koşucular, uygulama üzerinden Headspace tarafından hazırlanan sesli koşu rehberine erişebilecek. Tıpkı Nike’ın uygulamasındaki diğer koşu rehberlerinde olduğu gibi, Headspace’in rehberinde de antrenör ve sporcular koşuculara talimat veriyor. Ancak Headspace’in rehberinde verilen talimatlarda teknik ve motivasyon amaçlı unsurlar birleşiyor. Headspace’in kurucularından Andy Puddicombe, Nike Run Club içinde sundukları deneyimin bir tür “aktif ve tempolu bir meditasyon” olduğunu belirtti.

Nike’tan yapılan açıklamada, Headspace’in rehberlerinin koşuculara kontrolde olduklarını hissettireceği ve akıllarının başka alanlara kaymasını engelleyeceği belirtildi. Şirket, uygulama sayesinde kullanıcıların koşu hedeflerini gerçekleştirmesini ve her koşunun ardından kafalarını temizlemiş biçimde evlerine dönmelerini amaçlıyor.

Nike Headspace rehberlerini sadece koşularda sunmuyor. Nike’ın Training Club uygulamasını kullananlar da Headspace tarafından hazırlanan antrenman rehberlerine erişebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER