Teknoloji

Facebook Haber Kaynağı’nı ikiye bölmekten vazgeçti

facebook abd
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook haber kaynagiFacebook Haber Kaynağı içinde ikinci bir bölüm oluşturma fikrini değerlendirmeye almış ve bu fikri test etmeye başlamıştı. Bu testlere katılan kullanıcılardan gelen geri bildirimleri değerlendiren şirket, “Keşfet” adını taşıyan ikinci bölümü genel kullanıma sunmaktan vazgeçti.

Sosyal paylaşım sitesi, Keşfet bölümüyle Sayfalar’dan gelen içerikleri ayrı bir alana yönlendirmeyi ve kullanıcılarına aile ve arkadaşlarından daha fazla paylaşım göstermeyi planlamıştı. Ancak bu plan kullanıcılar tarafından pek de hoş karşılanmadı. Kullanıcılar test sırasında gördükleri paylaşımlardan tatmin olmazken, Facebook yeni yaklaşımın sosyal çemberlerdeki bağlantıyı kuvvetlendirmediğini belirtti.

Haber Kaynağı içinde yeni bir bölüm oluşturma fikrinden vazgeçen Facebook, arkadaşlarından daha fazla içerik görmek isteyenleri tatmin etmek adına Haber Kaynağı’ndaki yeniden yapılanma çalışmalarına güveniyor. Kullanıcılarla gerçekleştirdiği testleri kendi içinde yeniden değerlendirmeyi planlayan şirket, bu süreçte kullanıcılarına da deneyleri hakkında daha fazla bilgi vermeyi öngörüyor.

Facebook Haber Kaynağı ve diğer katmanları üzerinde düzenli olarak testler yapsa da, bu testler her zaman gerçek özelliklere dönüşmüyor. Ancak son testin diğer testlere daha önemli olduğunu belirtmek gerekiyor. Sosyal paylaşım sitesi genel ve özel içerikleri ayırmaya çalışırken bir taraftan da asılsız haberlere karşı mücadele veriyor. Yapılacak değişikliklerin yıkıcı sonuçlarının olmasından endişe duyan şirket, testlerle yıkıcı etkileri önden tespit etmeye ve engellemeye çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER