Teknoloji

Nike Go FlyEase tanıtıldı; en rahat giyilebilen ayak giyilebilen ayakkabı

nike go flyease
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nike, hem spor hem de günlük kullanım için temas etmeden giymenin mümkün olduğu Go FlyEase spor ayakkabıyı duyurdu. 120 dolarlık fiyat biçilen bu ayakkabı ile ayakkabı teknolojisinin sınırlarının nerelere kadar zorlandığını görüyoruz.

Buradaki temel yenilik, ayakkabının iki pozisyon arasında hareket etmesini sağlayan çift dengeli bir menteşedir. Bu iki pozisyondan biri, ayakkabının iç tabanının kabaca 30 derecelik bir açıyla oturduğu ve böylece ayağınızı kolayca kaydırabileceğiniz dikey bir konum. Diğeri de siz yürürken veya koşarken dış katmanın iç katman etrafına sıkıca oturduğu daraltılmış konum. Aslında burada iki ayakkabının etkili bir şekilde bir arada kullanıldığını görüyoruz. İçteki ayakkabı gerektiği zaman dışarı fırlıyor.

Fast Company’ye göre bu konsept, çoğu insanın Crocs, terlik, klasik ayakkabı veya eski tip spor ayakkabılar gibi ayakkabılarını çıkarırken yaptıkları standart harekete dayanıyor. Go FlyEase’in “destek ayağı” ile bu hareket, ayakkabının üzerinden kaymanıza ve aynı anda menteşeyi kaydırarak onları desteklemenize olanak tanır. Nike, tüm işlemlerin eller serbest biçimde yapıldığını söylüyor.

Burada estetik ve tembellikten daha fazlası var. Nike bu ayakkabıyı erişilebilirliği göz önünde bulundurarak tasarladı. Yani ayakkabılarını bağlamak için eğilmekte veya ayakkabı bağcığı bağlama eylemiyle mücadele etmekte zorlanabilecek insanlar için harika bu ayakkabı harika bir seçenektir. FlyEase markası, Nike’da yıllarını engelli kişilerin talebi üzerine erişilebilirliği ön planda tutan, her zamankinden daha akıllıca erişilebilir ayakkabılar geliştiren Nike tasarımcısı Tobie Hatfield’den doğdu. Bu çaba, zaman zaman kendinden bağcıklı, Back to the Future’dan ilham alan ayakkabılar, Nike Mag gibi bazı gösterişli, yüksek profilli ürünler ve HyperAdapt 1.0 ve Adapt BB gibi daha modern kendinden bağcıklı çeşitler üretti.

Go FlyEase’i deneyen ve ayakkabıların gerçekten çok rahat olduğunu söyleyen Fast Company, ayakkabıları da uygun bir şekilde “en iyi COVID ayakkabısı” olarak tanımlıyor. Nike, ayakkabının 15 Şubat’tan itibaren “belirli Nike Üyeleri için” yurt dışında satışa çıkacağını söyledi. Ancak ilk koşuda kaç birimin satışa sunulacağı belirsiz. Şirket, “daha geniş tüketici kullanılabilirliğinin” 2021’in sonlarına doğru planlandığını söylüyor.

İLGİLİ HABERLER