Teknoloji

Nexus 5 LG G2’nin 13 megapiksel optik görüntü sabitleyicili kamerasını içerebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nexus 5 olarak çıkması beklenen gelecek nesil Nexus akıllı telefonunun yine LG tarafından üretiliyor olduğu tahmin ediliyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan çeşitli idari dokümanlar da Nexus 5’in LG G2 tabanlı bir cihaz olacağını destekler nitelikteydi.

lg-g2-nexus-5-kamera-140913

Geçen yıl çıkan Nexus 4 de, kendisinden yaklaşık iki ay önce tanıtılan LG Optimus G’nin bazı versiyonlarında yer alan 8 megapiksel çözünürlüklü kamera modülünü barındırıyordu. Bu nedenle Nexus 5’te de LG G2’de yer alan kamera modülünün gelmesi ihtimali daha da kuvvetleniyor.

FCC dokümanlarında yer alan Nexus 5 kamera modülü ve LG G2’nin içindeki parça karşılaştırıldığında da benzerlikler dikkat çekiyor. Yine de, hemen hemen aynı görünüş Nexus 5’in yüzde 100 ihtimalle G2 ile aynı kamerayı paylaşacağı anlamına gelmiyor.

Görsel kaynağı: AnandTech
Görsel kaynağı: AnandTech

Aslında Nexus telefonlarında genellikle pek kaliteli kameralar kullanılmıyordu, ancak Nexus 4 ile birlikte bu durum değişmeye başlamıştı. Tahminler yine LG üretimi olacak Nexus 5’te de bu çizginin devam ettirileceği şeklinde. Bu durumda G2’nin 13 megapiksel, optik görüntü sabitleyicili kamerası Nexus 5’te de karşımıza çıkabilir.Yeni Nexus telefonunun ekim ayında, Android 4.4 KitKat sürümüyle birlikte çıkış yapması bekleniyor.İlgili >> Android Authority[Görsel – Android Authority]

İLGİLİ HABERLER