Teknoloji

Nexus 5 paketi beyaz renkli versiyonun varlığını doğruluyor

Görünen o ki Google, Nexus 5 akıllı telefonunun beyaz ve siyah renklerini aynı anda piyasaya sürecek. Nexus 5 paketine ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf beyaz renkli modelin varlığını apaçık şekilde doğruluyor.

nexus-5-beyaz-paket-sizinti-191013

underkg.com sitesinde yayınlanan, ancak daha sonra kaldırılan beyaz renkli Nexus 5’e ait ambalaj fotoğrafı bu cihazın gerçekten varolduğunu gösteren en önemli kanıtlardan biri sayılabiliyor.

Pakette Nexus 5’in arkasındaki büyük kamera lensine vurgu yapılıyor. Bu da akıllara Nexus 5’in kamerasının ilgi çekici bazı özelliklere sahip olduğu ihtimailini getiriyor. Bu arada paketin üstünde sadece Bluetooth ikonunun yer alıyor olması garip. Ne de olsa, Bluetooth bu zamanlarda tek başına ayırt edici bir özellik sayılmıyor.

Belki de Google, Nexus 5’in Bluetooth Low Energy desteğine vurgu yapmak istemiştir. Android 4.3 Jelly Bean ile desteklenmeye başlayan bu protokol sayesinde Android cihazları Bluetooth LE destekli akıllı saat, spor ekipmanları ve diğer aksesuarlara bağlanabiliyor. Örneğin, Samsung Galaxy Gear’ın Galaxy Note 3’e bağlanabilmesi, Samsung Galaxy Note 3’ün Android 4.3 Jelly Bean ile yüklü gelmesi sayesinde gerçeğe dönüşüyor.

Google’ın dün kazara sızdırdığı Nexus 5’in Google Play’deki sayfası, yepyeni Nexus telefonun 16 GB kapasiteli modelinin ABD’de 350 dolara satılacağını gösteriyor.

Nexus 5’in Android 4.4 KitKat ile birlikte 24 Ekimde düzenlenecek bir etkinlikte tanıtılması planlanıyor.

İlgili >> underkg.com

İLGİLİ HABERLER