Eğlence

Netflix yakında izlenme rakamlarını paylaşmaya başlayacak

bird box netflix
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix kendi yapımı dizi ve filmlerin ne kadar izlendiğine dair rakamları açıklama konusunda biraz ketum davranan bir kuruluş. Ancak daha şeffaf davranma konusunda söz veren şirket, bu politikasını değiştirmeye niyetli gibi görünüyor.

Şirketin baş içerik sorumlusu Ted Sarandos, geçtiğimiz salı günü düzenlenen yatırımcılar toplantısında, şeffaflığa dönük yeni girişimiyle ilgili konuştu. Sarandos yatırımcılara, şirketin farklı gruplara daha özel ve anlamlı verileri ve raporları yayınlamaya başlayacağını kaydetti. Öncelikle yapımcılar bu rakamlara erişecek. Daha sonra abonelere, en sonunda da basına bu rakamlar iletilecek. Sarandos’a göre, bu şekilde insanların dünyanın dört bir yanında Netflix üzerinde neler seyrettiğine dair daha şeffaf bir ortamın oluşturulması hedefleniyor.

Aslında Netflix daha şimdiden daha fazla veri yayınlamaya başladı. Şirket geçtiğimiz aralık ayında korku filmi Bird Box’ı yayına girdiği ilk yedi gün içinde 45 milyon hesabın izlediğini açıklamıştı. Üstelik şirket, bir hesabın filmi izlediğinin kabul edilmesi için toplam sürenin yüzde 70’inin oynatılmasının gerekli olduğunu da belirtmişti. Her bir hesap içinde birden fazla görüntüleme veya izleyicinin olabileceğini, ancak her bir hesabın tek olarak sayıldığını da dile getirmişti.

Ne Sarandos ne de şirketin CEO’su Reed Hastings, Netflix verilerinin nasıl toplandığı, hangi tür bilgilerin yayınlanacağı konusunda bir bilgi vermedi. Ancak Hastings, şirketinin her bir çeyrekte giderek daha şeffaf bir yaklaşım sergileyeceğini söylemişti.

Bu arada Netflix, Top 10 tarzında yeni bir özellik de test ediyor. Bu özellik kapsamında Netflix kullanıcıları tarafından en çok izlenen 10 film ve dizinin sıralaması yapılıyor. Her ne kadar bu listeler tam olarak veri kabul edilmese de, Netflix abonelerinin dünyanın geri kalan kısmının neler izlediğini görmeleri konusunda bir fikir vermesi açısından dikkate değer sayılır. Netflix bu özelliği ilk olarak Birleşik Krallık’ta test ediyor. Daha sonra toplanan verilere bakılarak diğer ülkelerde de faaliyete geçirilip geçirilmeyeceğine karar verilecek.

İLGİLİ HABERLER