Teknoloji

Netflix VPN korsanlığını büyük bir sorun olarak görmüyor

netflix vpn

Netflix, kısa bir süre önce servislerine erişimde VPN ve proxy kullanımını engelleyeceğini açıklamış ve bu konuda ilk hamlesini gerçekleştirmişti. Pek çok Netflix üyesi bu yöntemden faydalandığı için yapılan duyuru üzüntüyle karşılanmıştı. Ancak Netflix CEO’su Reed Hastings’e göre, söz konusu karar büyük bir değişim getirmeyecek.

Netflix’in son finansal sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda konuşan Hastings, VPN engellemesi konusunda şu ifadeleri kullandı: “Herhangi bir etkiyle karşılaşacağımızı düşünmüyorum. Oluşturduğumuz kara listeyle daha önce de proxy engellemeleri gerçekleştiriyorduk. Şimdi daha gelişmiş ve genişletilmiş bir kara listemiz var. Dolayısıyla çok büyük bir değişiklikle karşılaşmamızı öngörmüyorum.”

Hastings, Netflix VPN engellemesinin içerik sağlayıcılardan gelen istekler doğrultusunda gerçekleştirildiğini kabul ederken, söz konusu istekleri “meşru talepler” olarak niteledi. Uyguladıkları politika konusunda pek fazla durmayı istemeyen Hastings, tüm sorunların “küresel lisanlama” çerçevesinde çözülebileceğini belirtti. Küresel lisanslama Netflix’in dünyanın dört bir yanında aynı içeriği sunmasını sağlayacak bir hamle niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER