Eğlence

Netflix’i TV’den izleyenler için yeni alt yazı görünüm ayarları geliyor

netflix türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix’te alt yazıların veya açıklamalı alt yazıların görünümünü farklılaştırmak; yazı tipi boyutlarını değiştirmek veya onları daha okunaklı hale getirecek bir gölgeleme eklemek istiyorsanız, hesabınıza bir internet tarayıcısı üzerinden erişmeniz gerekiyordu. Eğer daha çok TV üzerinden izliyorsanız, süreç olması gerekenden çok daha karmaşıktı. TechCrunch’ın haberine göre, internet üzerinden yayın devi, nihayet alt yazı metinlerini TV uygulamasının kendisi üzerinden özelleştirme özelliğini kullanıma sunmaya başladı.

Yayın organının haberine göre özellik, Amazon Prime Video TV uygulamasının altyazı ayarlayıcısına benzer görünüme sahip ve yine benzer şekilde çalışıyor. Küçük, orta ve büyük metinlerin yanı sıra alt gölgeli ve gölgesiz dört stil arasında seçim yapmanızı sağlıyor.

Seçeneklerden biri de, ihtiyacınız olursa daha fazla kontrast için siyah bir arka plan üzerinde sarı metindir. Hizmetin güncellenmiş yardım sayfasında, bir içerik oynatılırken ekranın alt kısmındaki Ayarlar’a gidip ardından alt yazı Boyutu ve Stili’ni seçerek bu kontrollere erişebileceğinizi söylüyor. Şu anda Arapça, İbranice, Japonca, Korece, Rumence, Tayca ve Geleneksel Çince gibi diller için metin görünümünü değiştirme imkanı sunulmuyor.

Son yıllarda giderek daha fazla sayıda insan, seslerin dengesiz olduğu ve ön planda olması gereken seslerin arka plandan daha düşük seviyede işitildiği durumlarda diyalogları duymak veya yabancı bir dilde program izlemek için alt yazıları kullanıyor. Yani alt yazıları veya açıklamalı alt yazıları kullananlar sadece işitme güçlüğü çeken izleyiciler değil.

TV uygulamasına getirilen yeni alt yazı görünüm kontrolleri, Netflix’in web sitesine göre daha az özelleştirme seçeneği sunarken, alt yazıların görünümünü değiştirmeyi çok daha erişilebilir hale getiriyor.

İLGİLİ HABERLER