EğlenceManşetler

Netflix’ten “Türkiye’den çekiliyor” iddiasına yanıt

netflix reklamlı paket

Netflix‘in geçtiğimiz ay Resmi Gazete’de yayınlanan ve çevrimiçi platformları Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) denetimi altına dahil eden yeni yönetmelik nedeniyle Türkiye’den çekilebileceği iddia edilmişti. Şirketin gerekli yayın lisansı için RTÜK’e başvuruda bulunmadığı da öne sürülmüştü. Bu iddianın gerçek olmadığı; RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafından yapılan bir açıklamayla anlaşılmıştı. Netflix de Türkiye pazarından çekileceği iddiası üzerine resmi bir açıklama yaptı.

Netflix’ten yapılan açıklamada, platformun hâlihazırda Türkiye’de 1.5 milyon abonesinin bulunduğu ve bu sayının düzenli olarak arttığı belirtildi. Türkiye’ye yönelik yatırımlarının da artarak sürdüğünün altını çizen şirket, Türkiye’den çekilmelerinin söz konusu olmadığını vurguladı. Netflix, yetkililerle görüşerek aile denetimlerini sıkılaştıracağını belirtmeyi de ihmal etmedi.

Netflix tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “İnternet yayınlarına yönelik getirilen yeni düzenlemenin gerektirdiği üzere lisans başvuru sürecimizi başlattık. Türkiye’de sayıları gittikçe artan 1.5 milyon üyeye sahibiz. Üyelerimizin dünyanın dört bir yanından sunduğumuz zengin içerik çeşitliliğine ve Türkiye’den dünyaya taşıdığımız yerel hikayelere değer verdiğine inanıyoruz. Bu nedenle bir yandan Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmaya devam ediyor, diğer yandan da sunduğumuz ebeveyn kontrollerini daha da güçlendirecek adımlar atmak üzere yetkililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Hedefimiz, üyelerimizin tercih ettikleri içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlarken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden etkin bir şekilde koruyabilmek.”

Netflix Türkiye pazarına 2016’da giriş yapmıştı

Netflix, Türkiye pazarına 2016’nın başlarında büyük genişleme hamlesi kapsamında giriş yapmıştı. Türkiye’deki varlığını yavaş yavaş daha belirgin hâle getiren Netflix’in ilk Türk orijinal dizisi Hakan: Muhafız ise geçtiğimiz yılın aralık ayında yayınlanmıştı.

İLGİLİ HABERLER