Eğlence

Netflix ilk Türk orijinal dizisi Hakan: Muhafız’ın izlenme sayısını açıkladı

netflix türkiye

Çevrimiçi video içerik servisleri pazarında rekabetin dozu önümüzdeki dönemde artacak gibi görünüyor. Disney ve AT&T gibi şirketlerin bu sahneye çıkışı, Netflix cephesinde de hareketliliği artırmışa benziyor. Şirket tarafından yatırımcılara gönderilen mektupta, rekabetin artacağı yeni dönemde en güçlü silahın orijinal içerikler olacağı belirtildi.

Netflix’in orijinal içerik açılımı geçtiğimiz yıl Türkiye’yi de kapsama alanına almıştı. Şirketin ilk Türk orijinal dizisi Hakan: Muhafız, aralık ayının ortasında yayınlanmıştı. Netflix tarafından verilen bilgiye göre, Hakan: Muhafız ilk dört haftalık süre içinde 10 milyondan fazla Netflix abonesi tarafından izlendi. Dizinin üçüncü ve dördüncü sezonları da geçtiğimiz hafta onaylanmıştı.

Netflix’in aralık ayında yayınladığı Bird Box, 1 hafta içinde 45 milyon ayrı hesaptan izlenmişti. Şirketin CEO’su Reed Hastings, filmin izlenme sayısının 80 milyonu aştığını açıkladı. Netflix’in haklarını satın aldığı bir Lifetime dizisi olan You’nun ise 4 hafta içinde 40 milyon izleme sayısını geçeceği belirtildi. Hastings, aynı durumun şirketin yeni orijinal içeriklerinden biri olan Sex Education için de geçerli olduğunu ifade etti.

Hastings, paylaştığı rakamlarla Netflix’in savaşa hazır olduğunu yatırımcılara göstermeyi istemiş gibi görünüyor. Disney, Disney+ adını taşıyan çevrimiçi içerik servisini sonbaharda faaliyete geçirmeyi planlıyor. Warner Media da yine sonbahar ayları için benzer bir hazırlık yürütüyor. NBCUniversal ve Comcast de bu yönde çalışmalar yapıyor. Ortalık iyiden iyiye karışacak gibi görünse de, bu durum Hastings’i endişelendirmişe benzemiyor.

Fortnite’ın Netflix için HBO’dan daha büyük bir rakip olduğunu söyleyen Hastings, Disney+ veya Amazon gibi rakiplerinin yaptıklarından ziyade abonelere sunulan deneyimi geliştirmeye odaklandıklarını belirtti. Hastings, Hulu gibi rakiplerinin kendileriyle aynı uluslararası avantaja sahip olmadıklarının altını çizdi. Netflix’in abone tabanının büyük kısmını ABD dışındaki aboneler oluşturuyor. Şirket bu doğrultuda uluslararası orijinal içerik portföyünü geliştirmeye de devam edecek.

Orijinal içeriklerin yanında başka içerikler sunmayı sürdüreceklerini söyleyen Netflix CEO’su, bunun için içerik sahiplerinin gösterim haklarını satma konusunda istekli olmalarının gerektiğini vurguladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER