Eğlence

Netflix Top 10 özelliğini tüm kullanıcılarına açıyor

netflix avrupa koronavirüs

Netflix, ana sayfasına yerleştirdiği Top 10 (İlk 10) listesiyle kullanıcılarının bulundukları ülkedeki en popüler ilk on içeriği görmesini mümkün kılıyor. Şirket, böylelikle kullanıcılarının popüler içeriklerden daha kolay şekilde haberdar olabilmesini amaçlıyor.

Netflix’ten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Top 10 listesinin her gün kullanıcının bulunduğu ülkeye göre yenileneceği belirtildi. Şirket, söz konusu listenin ana sayfadaki yerinin de listedeki içeriklerinin kullanıcının tarzıyla örtüşmesine bağlı biçimde değişeceğinin de altını çizdi. Netflix’ten verilen bilgiye göre, TV programları ve Filmler sekmelerine geçiş yapıldığında, bu iki kategori için özel olarak hazırlanan Top 10 listelerini görmek de mümkün olacak.

Netflix, söz konusu özelliği test etmeye geçtiğimiz yıl İngiltere ve Meksika’da başlamıştı. Şirketin CEO’su Reed Hastings, Top 10 özelliği sayesinde başkalarının izlediklerini izlemek isteyenlerin işini kolaylaştırdıklarını söylemişti. Netflix’in Top 10 listesine hem platformun orijinal içerikleri hem de lisanslı içerikler giriyor.

netflix top 10Netflix’in Top 10 listelerine baktığımızda hâlihazırda Türkiye’de en çok izlenen filmin başrolünü Şahan Gökbakar’ın üstlendiği Kayhan olduğunu görüyoruz. Dizi tarafında ise Netflix’in orijinal içeriklerinden biri olan Locke & Key zirvede yer alıyor.

netflix top 10Netflix Top 10 listesinin dağıtımını kademeli bir şekilde gerçekleştiriyor gibi görünüyor. Henüz ana sayfalarında bu listeyi göremeyenlerin uygulamanın diğer sekmelerine bakmasında fayda var. Top 10 listesine girmeyi başaran içeriklerin Netflix’in ana sayfasındaki posterlerinin üstüne “Top 10” etiketi yerleştirildiğini belirtmekte de fayda var.

İLGİLİ HABERLER