Eğlence

Netflix The Lego Movie’nin yapımcısını satın aldı

netflix türkiye

Netflix The Lego Movie ve Happy Feet gibi filmlerin yapımcısı olan animasyon stüdyosu Animal Logic’i satın aldı. Şirket, yeni hamlesini 2022’nin ikinci çeyreğine ait finans raporuyla birlikte açıkladı.

Raporda Animal Logic’in satın alınmasıyla ilgili olarak şu ifadeler bulunuyor: “Önde gelen animasyon stüdyolarından Animal Logic’i satın aldık. Stüdyonun çoğunluğu Sidney ve Vancouver’da olmak üzere 800 çalışanı bulunuyor. Animal Logic, animasyon prodüksiyon yeteneklerimizi daha hızlı şekilde geliştirmemize yardımcı olacak. Aynı zamanda dünya çapında bir animasyon stüdyosu inşa etme hedefimize olan bağlılığımızı bir kez daha gösteriyoruz.”

İki şirket daha önce birlikte çalışmıştı. 2023’te yayınlanacak olan The Magician’s Elephant ve Ron Howard’ın ilk animasyon filmi The Shrinking of Treehorn, Animal Logic ile hazırlandı. Satın alma sürecinin bu yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Animal Logic tüm Lego Movie filmlerinde çalışmıştı. Bu filmler arasında The Lego Batman Movie ve The Lego Ninjago Movie de yer alıyor.

Netflix animasyon içeriklerinin sayısını artırmak için çalışmaya devam ediyor. Exploding Kittens kart oyunundan hareketle hazırlanan animasyon dizisi 2023’te ekrana gelecek. Ancak şirket geçtiğimiz mayıs ayında bazı animasyon projelerini de rafa kaldırmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER