Eğlence

Netflix, ABD ve İngiltere’de Temel abonelik planını kaldırdı

netflix reklamlı

Netflix Temel abonelik planını geçtiğimiz ay Kanada’da da kullanımdan kaldırmıştı. Şirket aynı işlemi ABD ve İngiltere’de de yaptı. Platformun her iki ülkedeki destek sayfasında da aylık Temel planın yeni veya tekrar katılacak üyeler için mevcut olmadığı belirtiliyor. Temel paketin ABD fiyatı aylık 9.99 dolar, İngiltere fiyatı ise 6.99 pound idi.

Bu planın mevcut aboneleri herhangi bir iptal ya da değişiklik yapmadıkları sürece plandan yararlanmaya devam edebilecek. Netflix aboneliğini daha uygun bir reklamsız pakete taşımak isteyen Standart plan abonelerinin önünde ise artık bir alternatif bulunmuyor. Tabii bunun İngiltere, ABD ve Kanada’daki kullanıcılar için geçerli bir durum olduğunu belirtmekte fayda var.

Artık bu üç ülkedeki kullanıcılar sadece Standart Reklamlı, Standart ve Özel paketlerden birini tercih edebilecek. Standart paket, reklamlı ve özel paketler arasında bir köprü işlevi görecek. Bu üç önemli pazarda alınan kararın başka ülkelerde uygulanıp uygulanmayacağı belirsizliğini koruyor.

Netflix Temel abonelik planını niye kaldırıyor?

Netflix Temel abonelik planını ABD ve İngiltere’de neden kullanımdan kaldırdığı konusunda bilgi vermiş değil. Ancak platformun gelir kaynaklarını artırmaya çalıştığı ve bunun için radikal önlemlerden de çekinmiyor. Şirket bir önceki çeyreğin finans raporunu bugün düzenleyeceği toplantıda değerlendirecek. Karar hakkında bu toplantıda daha detaylı bilgi paylaşılması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER