Eğlence

Netflix standart bağlantı hızına geri dönüyor

netflix samsung smart tv

Netflix, mart ayında koronavirüs salgınının küresel hâle gelmesiyle birlikte Avrupa, Avustralya ve Hindistan gibi bölgelerde varsayılan bağlantı hızını düşürmüştü. Şirket bu kararı milyonlarca kişinin evlerinden çalışmaya başladığı bir ortamda internet altyapısının üstündeki yükü azaltma amacıyla almıştı.

Neredeyse tüm dünyada “normale” veya “yeni normale” dönüş konusunun konuşulması, Netflix’i de varsayılan ayarlara dönüş konusunda harekete geçirmiş gibi görünüyor. FlatpanelsHD sitesinde yer alan habere göre, servis Avrupa’da 15 Mb/sn.’ye kadar olan veri transferlerinde 4K HDR kalitesinde görüntü desteği sunmaya başladı.

Netflix’in bu uygulamasının hâlâ bazı kısıtlamaların olduğu Almanya, Danimarka ve Norveç gibi ülkeleri de kapsadığı belirtiliyor. Speedtest’in verilerine göre; Danimarka ve Norveç’te ortalama geniş bant bağlantı hızları geçtiğimiz hafta itibarıyla artarken, Almanya’daki ortalama hızda düşüş yaşandı.

Netflix’ten konuyla ilgili olarak FlatpanelsHD’ye gönderilen açıklamada, yapılan değişiklik doğrulandı. Şirket, kapasite artışına destek için internet servis sağlayıcılarıyla birlikte çalıştığını da belirtti. Netflix’in açıklamasında koşullar geliştikçe uygulanan tüm kısıtlamaların kaldırılacağı da ifade edildi.

Netflix, küresel koronavirüs salgını nedeniyle bağlantı hızını indiren tek çevrimiçi içerik platformu değil. Apple TV+, Amazon ve YouTube da salgının patlak vermesiyle birlikte bağlantı hızını aşağıya çekmişti. Apple, nisan ayının sonları itibarıyla bağlantı hızını normale döndürmüştü.

İLGİLİ HABERLER