Eğlence

Netflix ekstra “ev”ler ile şifre paylaşımının önüne geçmeyi planlıyor

netflix şifre paylaşımı

Netflix şu sıralar Arjantin, El Salvador, Guatemala, Honduras ve Dominik Cumhuriyeti’nde (ilk olarak Bloomberg tarafından bildirildiği üzere) şifre paylaşımını ele almanın yeni bir yolunu test ediyor.

Netflix Honduras’ta açılmış olan bir destek sayfası, testin iki haftadan uzun bir süre birincil evlerinin dışında bir yerde TV veya TV’ye bağlı bir cihazda bir hesap kullanmaları durumunda kullanıcılardan ek bir ücret ödemelerini isteyeceğini açıkça belirtiyor. Her ek ev, Arjantin’de ev başına (1,17 ABD Doları) ve diğer her yerde 2,99 ABD Doları olmak üzere ayda fazladan 219 pesoya mal olacaktır.

Netflix’e göre, test bölgelerinde kayıtlı abone hesapları, seçtikleri birincil “ev” dahilinde, evdeki herhangi bir cihazdan Netflix’e erişebilecekler. Ayrıca seyahat edip Netflix’i başka bir yerde dizüstü bilgisayarlarda ve mobil cihazlarda ekstra bir adım olmadan kullanabilecekler. Test, kullanıcıların hizmeti TV ekranlarında kullanmak için eklemeyi veya geçiş yapmayı seçtikleri ek “evler” satın alma yapmalarına izin verecek.

Destek sayfasında, aşağıdaki gibi Türkçeleştirdiğimiz bir ifade yer alıyor:

Fazladan bir ev ekleyin

22 Ağustos 2022’den itibaren, evinizin dışındaki bir TV’de Netflix’te oturum açtığınızda, aylık ek bir ücret karşılığında fazladan ev ekleme seçeneğini göreceksiniz.

Bu TV’yi yalnızca sınırlı bir süre için kullanacaksanız, hesabınız daha önce o konumda kullanılmadığı sürece Netflix’i 2 haftaya kadar hiçbir ek ücret ödemeden izleyebilirsiniz. Bu süreden sonra ekstra ev eklemediğiniz sürece TV bloke olacaktır.

Ayrıca destek sayfaları Netflix’in, herhangi bir cihazda Netflix’i kullanabileceğiniz fiziksel bir konum olarak tanımlanan bir “ev”i nasıl belirlediği hakkında daha ayrıntılı bilgi veriyor. Sayfanın ilerleyen bölümlerinde Netflix’in farklı bir “ev”i nasıl algıladığı açıklanıyor:

Netflix evleri nasıl algılar?

IP adresleri, cihaz kimlikleri ve hesap etkinliği gibi bilgileri kullanırız.

Dahil edilen evinizde bir cihaz kullanıyorsanız ve hâlâ hesabınızı çok fazla evin kullandığını belirten bir mesaj görüyorsanız, şunları yapabilirsiniz:

Cihazın evdeki diğer cihazlarla aynı internet bağlantısına bağlı olduğundan emin olun.

Cihazın bir VPN, proxy veya herhangi bir engelleme kaldırma hizmetine bağlı olmadığından emin olun.

Netflix, “seyahat ederken” evinizin dışındaki bir televizyonda Netflix kullanımınızın, “hesabınız daha önce o konumda kullanılmadığı sürece” iki haftaya kadar ek bir ücret ödemeden uygun olduğunu açıklıyor. Buna, konum başına yılda bir kez izin veriliyor.

Söz konusu ülkelerde Netflix, hesabınızın nerede kullanıldığını takip etmenizi ve erişimi kısıtlamanızı sağlayacak bir özellik üzerinde de çalışıyor. Temel plandaysanız bir fazladan ev ekleyebilirsiniz, Standart plandaysanız en fazla iki, Premium planda ise üç adede kadar ekleyebilirsiniz.

netflix şifre paylaşımı ev ekleme

Netflix’in ürün inovasyonu direktörü Chengyi Long, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Üyelerimizin Netflix filmlerini ve TV şovlarını bu kadar çok sevmeleri ve bunları daha geniş bir şekilde paylaşmak istemeleri harika” dedi. “Ancak günümüzde haneler arasında yaygın hesap paylaşımı, uzun vadeli yatırım yapma ve hizmetimizi iyileştirme yeteneğimizi baltalıyor.”

Bu adımla birlikte Netflix’in Kosta Rika, Peru ve Kolombiya’daki aboneleri evlerinin dışında yaptıkları izlemeler için ekstra ödeme yapmaya zorlayan mevcut testini genişletiyor. Netflix, mevcut bir hesaba iki ek “alt hesap” eklemek için şu anda kullanıcılardan Şili’de 2,380 CLP (2,52 USD), Kosta Rika’da 2,99 USD ve Peru’da 7,9 PEN (2,02 USD) ücret alıyor. Ayrıca şirket, birinin önerilerini, izleme geçmişini ve Listem’i aktarmasını kolaylaştırması beklenen bir profil aktarım aracıyla denemeler yapmaya başladı. Bu, platformun parola paylaşanları pasif olarak yeni bir hesap açmaya veya bir alt hesap açmaya yönlendirmesinin bir yolu olarak nitelendirilebilir.

Mayıs ayında Rest of World tarafından yayınlanan bir haber, Peru’daki testin parçası olan aboneler arasında kafa karışıklığını ortaya koymuştu. Bazı abonelerin Netflix’in “hane halkı” tanımından emin olmadığı, bazılarının ise hesap sahiplerini doğrulamak için bir istemde bulunabildiği bildirilmişti.

Netflix, geçtiğimiz aylarda Türkiye fiyatlarında da artışa gitmişti. Ayrıca şirket, son zamanlarda reklam tabanlı bir abonelik modeli için de çalışmalar yapıyor. Son olarak bunun için Microsoft ile bir iş ortaklığına da gidiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER