Eğlence

Netflix reklamlı abonelik paketi için çalışmaları hızlandırdı

netflix şifre paylaşımı

Netflix reklamlı abonelik seçeneği sunmaya hazırlandığını bir süre önce açıklamıştı. Son haberler, şirketin bu planın çıkışına yönelik çalışmalarını hızlandırdığı ve bu seçeneğin 2022 bitmeden kullanıma sunulacağı yönünde.

Reklamlı abonelik seçeneğine dair haberler bir süredir etrafta dolaşıyordu. Netflix’in finans raporunun değerlendirildiği toplantıda konuşan kurucu ve eş CEO Reed Hastings, daha uygun fiyatlı abonelik seçenekleri sunabileceklerini belirtmişti. Hastings bunun gerçekleşmesinin 1-2 yılı bulabileceğini söylese de, çalışmaların hızlandırıldığı anlaşılıyor.

Yeni abonelik paketiyle ilgili planların çalışanlarla e-posta yoluyla paylaşıldığı söyleniyor. E-postanın tüm detayları ortaya çıkmasa da, Netflix’in reklamlı abonelik için 2022’nin son çeyreğini açık şekilde işaret ettiği belirtiliyor.

Netflix’in zamanlaması mantıklı görünüyor. Koronavirüs salgınının başlangıcında çok sayıda abone kazanan şirket, kısıtlamaların iyiden iyiye hafiflemesiyle birlikte abone kaybı yaşamıştı. Abone kaybından ev halkının şifre paylaşımını sorumlu tutan Netflix, bunu engellemeye yönelik adımlar atacağını da açıklamıştı.

Netflix’in fiyatlarını küresel ölçekte artırması da abone kaybına yol açan faktörler arasında değerlendiriliyor. Netflix daha uygun fiyatlı reklamlı abonelik seçeneğiyle abone kaybını durdurmayı ve bir yandan da yeni aboneler kazanmayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER