Manşetler

Snapchat sohbet ve görüntülü görüşmeyi web’e getiriyor

snapchat web
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Snap atma, sohbet etme ve görüntülü arama gibi Snapchat özellikleri, yeni bir web uygulaması aracılığıyla masaüstüne geliyor. Bu, şirketin hizmetini akıllı telefonların ötesinde ilk kez sunmasına işaret ediyor.

Web için Snapchat ile birlikte Snapchat hesabınızla oturum açabilir ve masaüstünde özel mesajlar gönderebilir veya arkadaşlarınızı arayabilirsiniz. Başlangıçta bu web platformu yalnızca Snapchat Plus abonelerine sunulacak ve Snap’in haziran ayında ücretli hizmetini duyurmasından bu yana gelen ilk büyük özellik lansmanı olacak. İlk olarak ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki aboneler erişim elde edecekler. Snapchat, yalnızca Google’ın Chrome tarayıcısıyla uyumlu olacak.

Snapchat, görsel öncelikli bir mesajlaşma uygulaması olarak oluşturulmuş olsa da, mesajlaşma ürünü başkanı Nathan Boyd, kullanıcılarının masaüstü bilgisayarları daha sık kullanması nedeniyle bir web teklifinin mantıklı olduğunu söylüyor. Snapchat Web, kullanıcılara aynı pencerede sohbet etmek ve arama yapmak için fazladan alan sağlıyor, Snap’in AR Lensleri de yakında geliyor. Boyd, pandemi sırasında ve yeni okul yılı yaklaşırken insanların daha fazla bilgisayar kullanması nedeniyle, Snap’in zaman içinde daha fazla ürününü web’e getirmek istediğini söyledi.

Snapchat Web sohbet hizmetlerine yoğunlaşacak

snapchat web

Snap, kendisini Lensleri ile birlikte çoğunlukla bir AR platformu olarak konumlandırıyor, ancak uygulamanın temel kullanım durumu hâlâ özel, geçici mesajlaşma ve arama olarak nitelendirilebilir. Bu, Snapchat’in web sürümünü Discord ve Meta’nın masaüstünde de bulunan WhatsApp hizmeti ile rekabet eder hâle getiriyor. Boyd, her ay 100 milyon kişinin Snapchat’te birbirini aradığını, günde ortalama 30 dakikadan fazla zaman harcadığını ve sohbetin genellikle insanların uygulamayı kapatmadan önce yaptığı son şey olduğunu söylüyor.

Abonelerine web tabanlı bir hizmet sunmak, ilk olarak şirketin ücretli paketini para kazanmanın ek bir yolu olarak ciddiye aldığını gösteriyor. Yönetimi gelir artışının yavaşladığı konusunda uyardığı için Snap, 332 milyon ile Twitter’dan daha fazla sayıda olan günlük aktif kullanıcılarından para kazanmak için daha önce hiç olmadığı kadar baskı altında bulunuyor. Snapchat Web masaüstü sürümü başlangıçta Snap’in ana gelir kaynağı olan reklamları içermeyecek olsa da, sadık kullanıcıların bu yolla Snapchat’ten daha fazla yararlanması hedefleniyor.

İLGİLİ HABERLER