Eğlence

Netflix reklamlı abonelik planının birinci yılını yeni özelliklerle kutluyor

netflix reklamlı

Netflix reklamlı abonelik planını bundan bir yıl önce bazı ülkelerde kullanıma sunmuştu. Şirket, bu yıldönümünü kutlamak için reklamlı planını abonelerine bazı yeni özellikler armağan ediyor. Bunlardan ilki, dizi maratonu yapan Netflix kullanıcılarının art arda izledikleri dördüncü bölümde reklam görmeyecek olması. Şirketin böylelikle kullanıcıların platformda geçirdikleri süreyi artırmayı hedeflediğini anlamak pek zor değil.

Netflix’in reklamlı abonelik planındaki kullanıcıları için sunduğu diğer yenilik ise içerik indirme desteği. Şirket, reklamlı abonelik paketinde içerik indirme imkanı sunan ilk yayın platformu olduğuna dikkat çekiyor. Dizi maratonlarını ödüllendirme özelliği için 2024’ün başlarını beklemek gerekirken, içerik indirme desteği bu hafta bitmeden kullanımda olacak. İndirilen içeriklerde reklamsız izleme ödülünün sunulup sunulmayacağı ise şu an için bilinmiyor.

Uzun yıllar boyunca “asla reklamlı abonelik seçeneği sunmayacağız” iddiasında bulunan Netflix, geçtiğimiz yılın kasım ayı itibarıyla reklamlı abonelik planını ABD’de hayata geçirmişti. İlk isim sponsorluğunu Love is Blind’ın son sezonuyla hayata geçiren şirket, bir diğer reality programı olan Squid Game: The Challenge’da ve The Crown’un son sezonunda da benzer iş birlikleri yapacak. 2024’ün başlarında ise markalar ABD’de gösterilen reklamlarına QR kod ekleyebilecek.

Netflix reklamlı abonelik planı için ne kadar ödemek gerekiyor?

Netflix reklamlı abonelik seçeneğini henüz Türkiye’de kullanıma sunmuş değil. Ancak kullanımda olduğu ülkelerde reklamlı planın en ucuz abonelik yöntemi olduğunu belirtmek gerekiyor. ABD’de ayda 6.99 dolar ödeyerek Netflix’i reklamlar eşliğinde deneyimlemek mümkün.

İLGİLİ HABERLER