Eğlence

Netflix Profil Transferi özelliğiyle profilinizi yeni bir hesaba kolayca taşıyabilirsiniz

netflix profil transferi

Netflix, pazartesi günü Profil Transferi adını taşıyan özelliğini, dünyanın birkaç ülkesinde birkaç ay boyunca test ettikten sonra, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülkelerde kullanıma sundu. Şirketin basın açıklamasına göre, bu özellik kullanıcıların kişiselleştirilmiş önerilerini, görüntüleme geçmişini, Listem bölümlerini, kayıtlı oyunları ve diğer ayarları yeni bir hesaba taşımasına olanak tanıyor.

Bu özelliğin çıkmasının iki nedeni var gibi görünüyor. Öncelikle eşi, ebeveynleri veya arkadaşlarıyla bir hesap paylaşan ve sonunda bu kişilerle yollarını ayıran kullanıcılar düşünülmüş olmalı. Şifre değiştirmek, insanlara kendi hesaplarını açmalarını söylemek ve benzeri işler zor görünüyorsa, yeni bir hesap açan kullanıcılar ortak kullanılan hesaptaki profillerini aktararak sıfırdan başlamak zorunda kalmayacaktır.

İkinci olarak Netflix, birçok insanın yakında kendi Netflix hesabını almasını istiyorsa, bunun gerçekleşmesi için elinden gelen tüm imkanları sunması gerekiyor. Şirket aboneleri artırmanın daha fazla yolunu ararken önceliği kullanıcıların şifrelerini başkalarıyla paylaşmasının ve ortaklaşa tek bir hesap kullanılmasının önüne geçmeyi hedefliyor. Netflix, 100 milyondan fazla hanenin hizmete paylaşılan hesaplar aracılığıyla eriştiğini tahmin ediyor.

Netflix Profil Transferi sırasında kapsamlı bir yardımda bulunuyor

Her iki durumda da Profil Transferi, mevcut bir profilden yeni bir Netflix hesabı başlatma sürecinde kullanıcılara yol gösterecektir. Kurulum, hesabınıza nasıl sahip olabileceğiniz ve bu profille ilgili sevdiğiniz her şeyi nasıl saklayabileceğiniz konusunda yol gösterici bir rehber içeriyor. Üstelik mevcut hesapta profilin yedek bir kopyası da bırakılıyor.

Profil Transferi geçtiğimiz mart ayından bu yana Şili, Kosta Rika ve Peru’da test ediliyordu. Şimdi daha geniş bir alana yayılıyor. Bu, Netflix’in aralarında şifrelerini paylaşanlardan nasıl daha fazla para kazanılacağını bulma konusundaki birçok hamlesinden sadece biri olarak nitelendirilebilir. Şirket, hesabınıza fazladan bir hane eklemenin, hesabınızdaki fazladan bir kullanıcı için sizden ayda birkaç lira daha ekstra ödeme almanın, kimin bir hesaba ait olup kimin olmadığını görmek için doğrulama kodlarını kullanmanın yollarını ve dahasını da test ediyor.

Eğer başkasının Netflix hesabında takılıyorsanız, bu adımların hayata geçmesinin sonunda, kendi hesabınızı açmak zorunda kalacağınız zaman giderek yaklaşıyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER