Eğlence

Netflix profil transferi işlemi artık daha kolay

netflix apple tv

Netflix, kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmak ve tabii ki, daha fazla para kazanmak için sürekli olarak yeni özellikler geliştiriyor. Bu yeniliklerden biri de “profil transferi” özelliği. Bu özellik, kullanıcıların profillerini, izleme geçmişlerini ve önerilerini mevcut bir hesaba aktarmalarını sağlıyor.

Daha önce, Netflix sadece yeni oluşturulan hesaplara profil aktarımına izin veriyordu. Bu durum, özellikle Netflix’te daha önce kullanılmayan bir hesabı yeniden kullanmak isteyen veya birlikte yaşamaya başladıkları biriyle mevcut bir hesabı paylaşmayı planlayan kullanıcılar için oldukça uygunsuzdu.

Netflix, profil transfer aracını geçen yıl, mayıs ayında geniş kapsamda kullanıma sunmaya başladığı şifre paylaşımı sınırlamasının bir öncüsü olarak piyasaya sürdü. Netflix’in web sitesinde paylaşılan GIF’e göre, profilinizi mevcut bir hesaba sadece ilişkili e-posta ve şifreyi girerek aktarabilirsiniz. İzleme geçmişiniz ve önerilerinizin yanı sıra, profil taşıma aracı ayrıca kaydedilmiş oyunları ve Listem’i de aktarabilir. Bu, paylaşılan bir hesaptan çıkarıldıysanız yeni bir başlangıç yapmayı biraz daha az sinir bozucu hale getirebilir.

netflix profil transferi

Netflix profil transferi kolaylığı neler getirecek?

Bu yeni özellik, Netflix kullanıcılarının izleme alışkanlıklarını ve tercihlerini koruyarak daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmalarını sağlıyor. Profil transferi özelliği, kullanıcıların Netflix deneyimlerini daha da kişiselleştirmelerine yardımcı olacaktır. Bu, özellikle bir hesabı paylaşmayı planlayan veya birlikte yaşamaya başlayan kullanıcılar için de oldukça yararlı olacağını söyleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER