Eğlence

Netflix film yapımcılarını ikna etmek için yeni bir yaklaşımı değerlendiriyor

netflix türkiye

Netflix, kimi filmlerin gösterim haklarını peşin para karşılığında satın alıyor. Bu da yapımcıların hiçbir koşula bağlı kalmadan filmlerinden para kazanmalarını mümkün kılıyor. Ancak bu yaklaşım, potansiyel kârı göz ardı ettiği için Netflix’in bazı projeleri kaybetmesine de neden olabiliyor. Özellikle filminin gişede büyük başarı elde edeceğine inanan yapımcı ve yönetmenler, gişe hasılatından yüzde almak adına geleneksel stüdyolarla çalışmayı tercih edebiliyor.

Bloomberg’de yayınlanan bir haber, Netflix’in bu problemi aşmak için başka bir çözümü değerlendirdiğini gösteriyor. Şirket, platformda başarılı olan filmlerin yapımcılarına, yönetmenlerine ve oyuncularına performans bonusu vermeyi planlıyor.

Netflix’in filmler için farklı “başarı” kriterleri uygulayacağı belirtiliyor. Ödül kazanması amacıyla çekilen filmlerde başarının kazanılan ödül sayısına göre ölçüleceği, diğer projelerde ana kriterin izlenme sayısı olacağı ifade edildi.

Netflix iddialı projelerin rakip platformlara gidişini engellemek istiyor

Netflix’in orijinal filmlerden sorumlu yöneticisi Scott Stuber’in bu fikri yapımcılarla da değerlendirdiği belirtildi. Şirketin bonusların dağıtımı konusunda ise henüz kesin bir yapıya karar veremediği söyleniyor. Film projesine dahil olanlar içinde kimlerin bonus almaya hak kazanacağı konusunda hâlâ kesin bir fikre varılmamış gibi görünüyor.

Bloomberg’in kaynakları, Netflix’in bu planıyla iddialı projelerin rakip platformlara gidişini engellemeyi hedeflediğini belirtiyor. Netflix abone sayısını düzenli olarak artırsa da, kasım ayından itibaren Disney ve Apple gibi devlerle rekabet edecek olmak şirketin işlerini zorlaştıracak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER